Profesorka Medicinskog fakulteta: Studenti su na pravom putu

Emisije 08. jun. 202107:38 > 11:10
Podeli:
Valentina Arsić Arsenijević Foto: Nova S

Redovna profesorka sa Instituta za mikrobiologiju i imunologiju na Medicinskom fakultetu Valentina Arsić Arsenijević rekla je za "Probudi se" na televiziji Nova S da su na pravom putu oni studenti koji su juče protestovali zbog odluke da im se u ispit uvrsti i praktični deo, iako tokom cele godine nisu imali vežbe.

Pedesetak studenata Medicinskog fakulteta okupilo se juče pred zgradom dekanata kako bi iskazali nezadovoljstvo povodom odluke uprave da im se u ispit uvrsti i praktični deo, iako zbog epidemije koronavirusa, tokom cele godine, nisu imali vežbe. Među okupljenima je bila i načelnica Onkološke klinike profesorka Danica Grujičić, koja je pokušala da objasni studentima zašto je fakultet doneo takvu odluku.

Ovim povodom Arsenijević za Probudi se kaže:

„Hvala studentima koji su kao i uvek na pravom putu, jer oni se samo bore da imaju iste uslove i ista prava kao i kolege starijih godina. Studenti apsolutno moraju da uče, to je ono što oni znaju i pre svega vole. Ono što su oni meni nedvosmisleno rekli to je da njima nije problem da napamet nauče seriju besmislenih stvari, ali da oni prosto ne vide smisao toga. Ako im se 10 dana pred početak ispitnog roka saopšti da će drugačiji biti uslovi nego što su bili za njihovu prethodnu generaciju, odnosno kakvi su važili na početku školske godine, onda je to za njih predstavljalo jednu činjenicu sa kojom oni zaista nisu mogli da se slože“, rekla je Arsenijević.

Ovo je, kako kaže, problem i za profesore, koji su takođe kasno obavešteni.

„Mi smo 15. maja pitali odgovorne osobe za nastavu kako će izgledati završni ispit, oni to nisu umeli da nam kažu. Moram da kažem da ja profesorku Danicu Grujičić jako cenim i jako uvažavam i ona apsolutno ima i energiju i volju da reši ovaj problem i sigurna sam da će ga rešiti, ali samo su dve institucije na Medicinskom fakultetu koje se moraju ponašati po zakonu i sprovoditi zakon. To je dekan, uvaženi akademik Nebojša Lalić i to je Savet Medicinskog fakulteta. Sve ovo o čemu govorite da je neko doneo neke odluke, oni ne mogu donositi takve odluke. Oni mogu sugerisati, oni se mogu dogovarati, oni mogu predlagati dekanu i Savetu. Konačna odluka na papiru koja se potpisuje je ona koju potpiše dekan ili predsednik Saveta“, zaključuje Arsenijević.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar