Profesor o izgradnji na Makišu: Rizikuje se zagađenje vode

Društvo 30. dec. 202008:16 > 10:36
Podeli:
Foto Printscreen NOVAS

“Nisam siguran da bi evropske zemlje prihvatile da se na vodoizvorišnom delu gradi naselje. Ja ne mogu da kažem da će to sigurno da uništi vodu u Beogradu, ali ne mogu da kažem da neće”, rekao je jutros u emisiji “Probudi se” profesor i predsednik sekcije za hemiju životne sredine Srpsko hemijskog drušva Vladimir Beškoski, povodom odluke beogradske gradske vlasti da izgradi stambeni kompleks i početnu stanicu metroa na području vodoizvorišta na Makišu.

Podsetimo, Skupština grada Beograda usvojila je prethodnog dana Plan detaljne regulacije za izgradnju stambenog kompleksa na području vodoizvorišta na Makišu i početne stanice metroa.

Plan je usvojen sa 61 glasom za i dva glasa odbornika iz Gradjanskog demokratskog foruma protiv.

Uoči sednice gradske skupštine došlo je do incidenta kada su neki od učesnika skupa ispred centra Sava pokušali da udju u salu gde se održava sednica, u čemu su ih sprečili pripadnici obezbeđenja.

Tim povodom gost “Probudi se”, ovog jutra bio je profesor i predsednik sekcije za hemiju životne sredine Srpsko hemijskog drušva Vladimir Beškoski.

Pročitajte još...

“Mi nismo dileme da li će oni to usvojiti. Mi smo želeli kao struka da ukažemo na stvari koje je ipak morale da se urade na drugačiji način. Potreban je uraditi sve kako se ne bi derogirao život građana u Beogradu”, rekao je on.

Govoreći o situaciji sa izgradnjom na Makišu, Beškoski je istakao da treba imati širu sliku.

“Nisam siguran da bi evropske zemlje prihvatile da se na vodoizvorišnom delu gradi naselje. Ja ne mogu da kažem da će to sigurno da uništi vodu u Beogradu, ali ne mogu da kažem da neće. Onog trenutka kad zabodete lopatu u zemlju, rizikujete da zagadite vodu”, naveo je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar