Probudi se novogodišnjeg jutra iz Gornjih Nedeljica

Emisije 30. dec. 202113:08
Podeli:

Poslednjeg dana ove godine tri sata jutarnjeg programa "Probudi se" emitovaće se iz lozničkog sela Gornje Nedeljice koje je postalo simbol borbe protiv iskopavanja litijuma u celoj Srbiji, a ne samo u dolini Jadra.

„Njihova borba protiv iskopavanja jadarita probudila je i ujedinila Srbiju. Želeli smo da se ovog poslednjeg jutra u 2021. budimo zajedno sa njima, da čujemo njihove lične priče i tako pokažemo javnosti Srbije sa čim su se suočavali, ali i šta je tek pred njima. Pokazaćemo i drugu stranu života u tom mirnom i bogatom selu. Nasuprot tome što je blizu pedeset porodica prodalo i napustilo svoje domove, stoji i činjenica da su Gornje Nedeljice selo sa najvećim brojem dece u Srbiji“ rekla je urednica emisije Nevena Madžarević i dodala da će svaki deo života u tom selu biti prikazan kroz priče reportera Teodore Vasiljević, Đorđa Mijailović i Lane Nanovski.

Gosti „Probudi se“ su glumica i aktivistkinja Bojana Novaković, Savo Manojlović iz inicijative Kreni-Promeni, meštani i aktivisti iz Gornjih Nedeljica, ali i drugih krajeva Srbije koji se takođe suočavaju sa mogućnošću otvaranja rudnika litijuma.

Podsećamo prvobitni plan ekipe "Probudi se" je bio da se emisija uživo emituje iz Gornjih Nedeljica 13. decembra, ali je tada zbog velikog snega i nestanka struje to bilo otkazano. Tada su obećali da će ponovo doći u ovo lozničko selo, što će ovom emisijom i ispuniti.

Bonus video: Nova.rs u dolini Jadra

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar