Privatizacija u srpskom sportu jedna je od gorućih tema, mnogi kažu "nedosanjani san", drugi tvrde da bi to bilo nešto najgore što bi ga snašlo, a tim povodom su u emisiji Među Nama govorili fudbalski menadžer Ranko Stojić i doktor ekonomskih nauka, Danilo Šuković.

Prvi je reč dobio Ranko Stojić, koji je, na pitanje da li bi privatizacija izvukla srpski fudbal, rekao:

PROČITAJTE JOŠ...

„Nije moguće dati jednostavan ili brz odgovor. To je pitanje vremena kada će se dogoditi, u ovom momentu postoji neki vid privatizacije, tačnije transformacije klubova. Recimo, Radnički iz Kragujevca je transforisan iz Udruženja građana transformisan u Sportsko privredno društvo. To može da uradi i 90 posto klubova. To nije potpuna privatizacija zbog dividendi, jer ste u obavezi da 70 odsto dividendi ponovo uložite u taj sport, dok preostali deo možete da naplatite za sopstveni trud.“

Na to se nadovezao i Šuković:

„To je problem koji se vuče nekoliko decenija, i veoma je teško izvršiti privatizaciju iz mnogo faktora. Postoji otpor u upravama klubova, među političarima, klubovi su u lošoj finansijskoj situaciji, sa dugovima, siromašni su, a ko će da klupi siromašan klub? To je veliki problem, ekononski, ali i društveni“, rekao je Šuković.

Kompletnu emisiju možete da pogledate u snimku iznad.

Bonus video: Jelena i Tara Đoković plesom su proslavile Novakov prolaz u polufinale Pariza

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)