Potraga za devojkom u Gružanskom jezeru još uvek traje

Podeli:
Gružansko jezero: Ronioci tragaju za telom devojke
Ilustracija Foto: Nova.rs

Za utopljenom Kragujevčankom Jovanom Đ. (21) još uvek tragaju ronilačke ekipe žandarmerije. Nesreća se dogodila prekjuče oko 17 časova na Gružanskom jezeru kod Knića. Devojka se sa drugovima vozila u gumenom čamcu i potom sa još dvoje mladih prešla na dasku za surfovanje. Oni su upali u vodu iz koje Jovana nije uspela da izađe.

Devojka još uvek nije pronađena iako su juče pojedini mediji izvestili da jeste, prenosi reporterka televizije NovaS sa lica mesta.

Povezane vesti:

Juče su, kako kaže, od 10 do 17 časova ronilačke ekipe tragale za utopljenom devojkom. Njima je pomagao momak koji je bio na dasci sa utopljenom devojkom i koji se svim silama trudio da je spase.

Pripadnici žandarmerije su markirali mesto nesreće, na 30 do 50 metara od obale, odnosno starog knićanskog puta odakle je njih petoro krenulo ka samoj sredini jezera.

Ronilačke ekipe će i danas nastaviti potragu, a ukoliko je ne pronađu u naredih pet dana, s obzirom na to da potraga traje od 6. maja, biće angažovane i druge ronilačke ekipe.

Reporterka napominje da je teren Gružanoskog jezera nezgodan jer je u pitanju veštačko jezero napravljeno na mestu nekadašnjih njiva koje su navodnjavane iz bunara. Bunari i dalje postoje ispod jezera, takođe postoje virovi, kao i mreže koji ribari bacaju.

Policijski službenici kažu da je potraga jako nezgodna i da bi telo moglo da ispliva tek za četiri do pet dana.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar