Goran Dimitrijević, emisija Dnevnik
Goran Dimitrijević Foto: Dnevnik

"Posle bitke svi generali su pametni, a posle ispadanja svi su selektori. Razlikujemo se samo u tome kako i koliko vrednujemo protivnike, okruženje i njihov nivo u odnosu na naš, svejedno da li se radi o fudbalu ili politici", rekao je na početku Dnevnika na TV Nova S Goran Dimitrijević.

„Samo što fudbalski selektor i igrači sve vreme odgovaraju na sva pitanja, ma koliko isto i predvidljivo kao i pre četiri godine i sa istim rezultatom, dok politički selektor Srbije odgovara samo na pitanja koja mu se sviđaju. Jedno priča danas, sutra drugo, ponekad priča svaki dan iako ga ništa ne pitaju, ili nestane kad bi ga svi nešto pitali.

Recimo danas, što je dobro procenjeno, jer posle Šaćirija i Džake, nacija nema živaca da sluša još i neku novu priču o Kurtiju, ali već od sutra možda može.

Svetski fudbal neće ni primetiti da nema Srbije u finišu prvenstva, ali mi hoćemo, kao što Evropa ne bi mnogo primetila, ali građani Srbije bi u svom životu itekako osetili posledice ukoliko politički ne budemo deo procesa u regionu u saradnji sa tom Evropom kakva je, da je. I na tom terenu vidimo kuda i kako stvari vode, ali se i predsednik, ali i dobar deo nacije osećaju bolje u uverenju da su nam i tu kapaciteti šampionski“, rekao je na kraju uvoda u Dnevnik Goran Dimitrijević.

Komentari

Svi komentari (0)