Sledeća priča nije baš pohvalna kada je u pitanju ekologija i očuvanje životne sredina. Drvored topola star oko sedam decenija kod fudbalskog igrališta u selu Rajac bio je pretnja po meštane i brojne turiste koji su prolazili drumom od Rogljeva ka Braćevcu.

Ovaj drvored koji se nalazio na putu do Rajačkih pimnica nikada nije orezivan i adekvatno navodnjavan pa su poslednjih godina stabla duga i više od 30 metara su počela da se suše i padaju usled malo jačeg vetra. Na opasnost su lokalni meštani upozoravali i nadležne zbog čega je usledilai njihova seča. Da li je morala da se dogodi seča, neki meštani tvrde da je time naružen pejzaž Rajca i Rajačkih pimnica, a da li je to zaista tako, upravo na ovom mestu je proverila Katarina Golubović, reporterka jutarnjeg programa „Probudi se“.

Ona nam prenosi da su mišljenja bila podeljenja po pitanju uklanjanja drvoreda i da li postoji neki poseban razlog zbog čega su topole baš sada posečene.

Zoran Milenović. meštanin Rajca otkria kada su posađene ove topole i šta je sve prethodilo ovoj seči.

Prilog pogledajte na početku ove vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO Nesvakidašnji „zoo vrt“ atrakcija kod Negotina: Njegove stanare možete dirati i igrati se sa njima, neke možete i jahati

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar