U Velikoj Hoči juče je bilo napeto jer su ROSU jedinice zaplenile 42.000 litara vina porodici Petrović.

„Specijalne jedinice su odnele moje vino, hvala bogu što se završilo bezbolno, nije bilo nijednog incidenta. Niko nije povređen, oni što su naumili su i završili, odneli su vino, videćemo šta će biti. Posle zaplene povukla se policija i carina, nije bilo vozila ispred kuće. Noć je bila mirna, meštani su posle dve burne noći i psihičkog iscrpljivanja umorni, svi su bili jako potrešeni, kao i moja porodica i ja sa njima“, kaže Srđan Petrović, vlasnik Vinice Petrović.

Kaže da ne zna šta je razlog zaplene vina i naglašava da ga nije prodavao niti je ono bilo na rafovima prodavnica južno od Ibra ni severno, i dodaje da takođe nije uhvaćen kako ga prevozi.

„Ne razumem njihovu operaciju, došli su bez naloga i objašnjenja, nisu mi dali ni zapisnik. Ja imam vinograde i pravim svoje vino. Rekli su mi da ne mogu kao farmer da imam toliku količinu vina u svojoj kući. Pitao sam ih šta da radim sa grožđem, bila je korona, imao sam registrovanu firmu u kosovskom sistemu i onda sam je stavio na stend baj. Naišao težak period, dobio sam koronu, bio sam tri meseca na kiseoniku, onda sam imao porodičnih problema. Hteo sam da napravim neku ozbiljnu količinu vina i da izađem na tržište, da ga plasiram“, objašnjava Petrović.

Ceo prilog možete da pogledate u videu na vrhu vesti

BONUS VIDEO: Drama u Velikoj Hoči: Carinici došli da plene vino porodice Petrović, vlasnik vinarije pretio da će skočiti s krova kuće


Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar