Petrović: Bojim se da je Rio Tinto vlasnik Jadarske doline

Emisije 12. sep. 202107:55
Podeli:
Foto: Printscreen; Miomir Petrović

Pisac Miomir Petrović rekao je u jutarnjem programu "Probudi se" da nema velika očekivanja od jučerašnjeg protesta, te da je vrlo moguće da se desi obrt i da vlastodržac, kao Tito '68, preokrene stvar.

„Posle dve godine provedene u Emiratima, poznatim po pustinji, supruga i ja smo prvi put ove godine išli tematski u pohode Srbiji. Bili smo na Tari, Zaovinskom jezeru, Perćucu… Imati takvu zemlju, a pretpostaviti je interesima liberal kapitalizma, je ne samo besmisleno u nekom širem civilizacijskom smislu, već podseća na epizodu iz Simpsonovih. Mi naime živimo Simpsonove“, rekao je Petrović.

On je naveo da njegova očekivanja od jučerašnjeg protesta nisu velika ili su nikakva.

„Čak postoji mogućnost, koja se uvrežila juče u meni, da je vrlo moguće da se desi veliki obrt i da vlastodržac kao Tito ’68. preokrene stvar u tom pravcu… Duboko verujem da ovo neće nešto promeniti. Hteli smo liberal kapitalizam ili hteli ste liberal kapitalizam, evo ga drugari. Ako me pitate da li je vlasnik Jadarske doline narod, država Srbija ili Rio Tinto, nisam imao uvid, da se našalim gorko, u papire, ali bojim se da je Rio Tinto“, naveo je Petrović.

Mnogi komentarišu raznolike govornike na jučerašnjem protestu.

„Juče smo ponovo na tom skupu videli ljude poput nas, šarene, drugačije… čak i one sa kojima se privatno ili profesionalno apsolutno ne slažemo. Problem je u tom što mi stalno na tim skupovima, svuda u savremenoj demokratiji, vidimo svoje društvo“, rekao je Petrović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar