Robert Čoban, gost, emisija Među nama, Medju nama
Robert Čoban Foto: Nova S

Robert Čoban je komentarišući slučaj seksualnog zlostavljanja u Istraživačkoj stanici "Petnica" u emisiji "Među nama", rekao da nije dobro ukoliko sve ne završi na sudu.

Robert Čoban, predsednik Color Press Group, kaže da je malo reći da je bio šokiran kada je danas video naslovnu stranu nedeljnika „Vreme“, na kojoj se nalazila ispovest devojaka koje su pretrpele seksualno uznemiravanje i nasilje u Istraživačkoj stanici „Petnica“.

Pročitajte i ovo

„Mislim da smo svi pomagali, i amabsade i mediji, Petnica je zaista sjajana stvar i ukoliko su se takve stvari dešavale u tolikom kontinuitetu kao što se dešava na nekim drugim mestima, to je stvarno neshvatljivo“, rekao je Čoban u emisiji „Među nama“ na TV Nova S.

On ističe kako je sasvim siguran da ovakvih primera ima mnogo.

„Kada ljudima daš moć i vlast oni su u stanju da ih zloupotrebe“, naglašava Čoban i dodaje:

„Dobro je da su sve te devojke osnažene i nije dobro ako sve to ne završi na sudu kako treba. Biće loše i loša poruka ukoliko ispadne da epilog nije nikakav.“

On navodi kako je jako važno da kao društvo, ali i mediji, izvršimo pritisak na organe koji tu treba da odlučuju i da na kraju dobijemo, kako navodi, validan rezultat svega toga.

„Svi dosadašnji primeri ne pokazuju da su žrtve doživele satisfakciju“, rekao je Čoban i dodao da zbog toga ne osuđuje one koji ne žele da progovore o seksualnom zlostavljanju i silovanju.

Upitan o slučaju profesora Nenada Prokića sa Fakulteta dramskih umestnosti u Beogradu koji je penzionisan, Čoban kaže da penzionisanje ne treba da bude kraj priče u slučaju da je neko izvršio neko krivično delo.

On ističe da se mnogo toga promenilo poslednjih decenija i da se mnogo promenilo po pitanju ženske emancipacije.

„Pravila su danas drugačija, koliko god da smo mi tradicionalisti“, poručuje Čoban.

Pogledajte celo gostovanje u emisiji „Među nama“:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)