Pero Jovović: Nisam se pokajao zbog kosovske zastave

Emisije 18. okt. 202113:15
Podeli:

Novinar portala Nova.rs bio je gost jutarnjeg programa Probudi se na televiziji Nova S, povodom pretnji smrću i uvreda koje su mu tokom proteklih nekoliko dana upućene na društvenim mrežama, a nakon Informerovog teksta u kojem je označen kao državni izdajnik jer je na svom privatnom profilu na Fejsbuku objavio emotikon zastave Kosova.

Jovović je u programu istakao da se ne kaje zbog toga što je objavio zastavu Kosova, te je poručio da „mladi žele mir, a ne rat“, kao i da je Ustavom Srbije zagarantovana sloboda govora, mišljenja i izražavanja.

PROČITAJTE JOŠ

„Ustav garantuje slobodu mišljenja, govora i izražavanja. Ja nisam deo nikakvih državnih institucija, tako da imam pravo na svoje mišljenje“, rekao je Jovović u programu.

Zbog pretnji smrću koje su upućene njemu i njegovoj porodici, Nezavisno udruženje novinara Vojvodine, ali i kompanija United Medija u okviru koje posluje i Nova.rs, podnelo je krivične prijave sektoru za Visokotehnološki kriminal.

„Nadam se da će institucije uraditi sve što je u njihovoj moći da ljude koji su mi pretili pronađu i procesuiraju i da neće deliti novinare na podobne i nepodobne“, rekao je on.

Istakao je da građani treba da budu svesni činjenice da Srpska lista učestvuje na izborima na Kosovu kako bi sedela u Vladi institucija Kosova.

„Mladi ljudi poput mene ne žele rat, ne žele pretnje, ne žele nemire, želimo da se družimo i da normalno funkcionišemo. Bio sam u Prištini četiri dana, tamo me niko nije dirao. Sve vreme sam pričao na srpskom, bila je lepa atmosfera i jedno lepo druženje“, rekao je on.

Ceo razgovor Nevene Madžarević i Pera Jovovića pogledajte u videu na početku teksta.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

 

Komentari

Vaš komentar