Pavićević: Predlog sastava vlade CG razočaravajući

Emisije 02. dec. 202008:02 > 12:26
Podeli:

Predlog Vlade Crne Gore je razočaravajući i neozbiljan i njima može da bude zadovljan samo Milo Đukanović, ocenio je politikolog Vladimir Pavićević u jutarnjem “Probudi se” na TV Nova S. 

„Posle izbora sa puno entuzijazma podržavao sam ideju da Zdravko Krivokapić bude  mandatar, da to bude ekspertska i reformska vlada. Bio sam uveren da ne postoji drugi put, ali sada sam se suočio sa novom realnošću jer se Krivokapićevo delovanje pokazalo kao toliko neozbiljno“ istakao je Pavićević.

Mandatar je, prema njegovoj oceni, u ova tri meseca posle izbora umesto da širi podršku svojoj vladi, uradio sve da je smanji

„Mogao je da umesto postojećeg 41 poslanika privuče više njih i da ima podršku od 50 poslanika koji će glasati za njega. Umesto toga, on je uradio sve da smanji ovu podršku, pa tako da danas suštinski postoji pet ili šest poslanika koji će iz duše glasati za ovu vladu, a ostali će glasati samo zato što će se njenim izglasavanjem zaokružiti razvlašćivanje DPS“ naglasio je Pavićević.

Krivokapićev predlog sastava Vlade o koncepcijski i kadrovski, kako navodi, sve više  izaziva nezadovoljstvo.

„Ova vlada je potpuno razočaravajuća. Krivokapić je lutao objašnjavajući kakva će biti vlada, prvo ekspertska, pa zvao ljude iz partija, pa opet se vratio ekspertima. Totalno lutanje kada nije vreme za lutanje, već za jasan pravac“ istakao je.

Kao primer je naveo da ne može profesorka engleskog, koja se razume u američku književnosti dobro da poznaje obrazovne strategije.

„Krivokapić je primenio burazerski princip u sastavljanju vlade. Čovek koji je bio danima kandidat za ministra odbrane saopštio je da mu je deset minuta pre predstavljanja predloga vlade Krivokapić javio da neće biti ministar. Krivokapić je sam svoju vladu definisao kao prelaznu, a ja se nadam prevremenim izborima već sredinom sledeće godine“  procenio je Pavićević.

On nema dileme da će Krivokapića ovakvo ponašanje koštati, jer je od sebe udaljio i ljude koji su bili sa njim na listi.

„Nema dileme da će je ovu vladu kritikovati i poslanici koji će glasati za nju, za to je kriv i sam mandatar. Nezadovoljni su i građani. Samo čekaju da se ona formira pa da bude uvod u nove izbore“ poručio je.

„DPS je razvlašćen i to se neće promeniti“

Pavićević je, međutim, siguran da će bez obzira na sve biti nastavljen put razvlašćivanja Demokratske partije socijalista.

„DPS je razvlašćen i tu nema dileme. Ova sednica ne bi bila moguća da poslanici te partije nisu glasali za izmene poslovnika da može da se glasa i van zgrade, recimo oni poslanici koji su u izolaciji ili imaju koronu. To što je DPS odlučio da na taj dan indirektno podrži Vladu je znak da su u toj partiji svesni da bi sada bio najgori trenutak da izađu na izbore“ ocenio je Pavićević.

Proterivanje ambasadora Srbije iz Crne Gore, Vladimir Pavićević vidi kao  „autogol Mila Đukanovića, kojim on sebi sužava vreme na mestu predsednika države“.

„To je ogromna greška i pokazuje dezorijentiranost Mila Đukanovića i taj potez je kritikovala i Evropska unija“, zaključio je Pavićević.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar