Nedim Sejdinović: Zaprepašćen sam izjavom Olivere Zekić

Podeli:
Nedim Sejdinović, Printscreen/Nova S
Nedim Sejdinović, Printscreen/Nova S

Novinar Nedim Sejdinović naveo je da prikazivanje uznemirujućih slika zločina klana Veljka Belivuka predstavlja želju vlasti da prikaže kako je ta kriminalna grupa opasna, ali skretanje pažnje sa drugih tema.

Nedim Sejdinović je o fotografijama koje su prikazane na pojedinim televizijama, ali i na naslovnim stranama dnevnih listova, rekao da je to protivno Kodeksu novinara, ali i dobrog ukusa. On ističe da su tako porodice žrtava izložene određenoj torturi.

„Ovim žele da pokažu kako je opasna ta ekipa, a sa druge strane se želi skrenuti pažnja sa drugih tema“, rekao je Sejdinović u emisiji „Među nama“.

On ja naveo i da je zaprepašćen izjavom članice REM-a Olivere Zekić koja je tvrdila da je to edukativnog karaktera i dodao da je to telo trebalo da bude prva adresa koja treba da reaguje na to prikazivanje slike.

„Praktično na taj način vi možete da opravdate bilo šta, pa i direktan prenos nekog smaknuća“, rekao je Sejdinović o izjavi Olivere Zekić.

Dodao je i da je članica tog regulatornog tela, Judita Popović, manjinski glas u REM.

Sejdinović ističe da bi neke od televizija sa nacionalnom frekvencijom izgubio dozvolu za emitovanje da je REM, kako kaže, radio svoj posao i pravovremeno kažnjavao emitere koji na različiti način krše zakone i pravila.

Upitan o izjavi člana Upravnog odbora RTS-a Branka Raduna da je rešenje za Kosov rat, Sejdinović kaže da je Radun jedan od likova koji dolazi sa, kako navodi, desne, čak i ekstremno desne političke scene.

„Predstavlja se kao neki politički komentator i od njega takva izjava nije čudna i on je imao svakakvih izjava. Mislim da se on pokajao zbog svoje izjave, ali sam siguran da će takvih izjava biti u budućnosti“, rekao je Sejdinović u emisiji „Među nama“.

Komentarišući trenutak kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pred kamerama prekorio direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petra Petkovića, Sejdinović kaže da u ponašanju Vučića pred kamerama ima mnogo iracionalnog.

„To je njegova želja i uverenje da je on neka vrsta superheroja koji nema prava na greške i on je na neki način hteo da pokaže tu svoju svemoć, sveznanje i poznavanje svih problema na ovom svetu. Što ukazuje da imamo posla sa jednom opasnom i autoritarnom ličnošću. On veoma često uživa u ponižavanju svojih saradnika“, rekao je Sejdinović i dodao:

„Ovo je jedan tragikomičan incident koji govori i o Vučiću i o nama na čelu s njim.“

Pogledajte celo gostovanje Nedima Sejdinovića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar