Foto: Nova S

Hoće li Leskovac dobiti mini golf teren? Za tu ideju se prvi put čulo početkom godine, ali još nema naznaka da bi teren mogao da počne da se gradi. Ekipa emisije "Među nama " TV Nova S pokušala je da sazna, zbog čega je gradskoj vlasti zanimljiv baš teren za golf i šta o tome misle građani?

Februara meseca u Skupštini Leskovca govorilo se o ideji vrednoj oko 6 miliona dinara – da ovaj grad dobije mini golf teren. Ideja o golf terenu ne čudi mnogo ni novinara portala Jugmedia, Dragana Marinkovića.

Dragan Markinković Foto: Nova S

„Leskovac ima skejbord park za mlade prvi na jugu Srbije, pored toga ima i Avantura park…oni su posećeni…golf jeste zabava za bogataše, pa je možda zato u ovom trenutku izazvalo malo burnije reakcije“, kaže Dragan Marinković.

Ipak, zanimalo nas je i zbog čega su se nadležni odlučili baš za teren za golf, odnosno, da li će to samo biti još jedna u nizu novina koje je grad do sada uvodio ili nešto više?

„Da li ima neku istoriju vezanu za golf ili…? Ne, ali dobro, naučićemo…što da ne“, kaže novinar Jugmedia.

Najburnije reakcije na ovu ideju čule su se kada se o njoj početkom godine govorilo u Skupštini grada. Predlogu čelnika grada najviše se protivio opozicioni odbornik Nebojša Cakić, pre svega, jer se pominjalo da će grad za ovaj projekat izdvojiti oko šest miliona dinara.

Nebojša Cakić Foto: Nova S

„Najsiromašnija opština u Srbiji gradi golf terene…to nije jedini eksces ove vlasti…sve što u vreme kovida nije neophodno“, smatra Nebojša Cakić, odbornk Grupe ’’Za Leskovac zajedno’’.

Ipak, potreba ili nešto drugo, nismo uspeli da saznamo. Iz Grada su nam objasnili da, za teren za mini golf. Leskovac ipak neće izdvajati novac. Kako kažu, projekat ipak nije trebalo da se finansira iz budžeta grada već preko programa Ministarstva za demografiju i populacionu politiku koji se realizuje posredstvom Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

„Ove godine smo se prijavili na konkurs za sufinansiranje mera populacione politike i to izgradnju terena za mini golf vredan 5,8 miliona dinara, proširenje Avantura parka u vrednosti od 7 miliona, finansijska podrška za pokretanje poslovanja za mlade bračne parove, kao i rekonstrukciju Osnovne škole u Strojkovcu vrednu 6,2 miliona dinara. Ministarstvo je ove godine odobrilo sredstva jedino za rekonstrukciju škole koja je i završena pre početka ove školske godine. Naglašavamo da su u pitanju bespovratna sredstva i da grad Leskovac ne bi snosio troškove ni za jedan od projekata, a razlog zbog kojeg se ovi projekti nalaze na sajtu Odeljenja za javne nabavke je činjenica da smo očekivali da će biti otvoren neki drugi javni poziv preko kojeg bismo mogli da finansiramo pomenute projekte’’, kažu u kabinetu gradonačelnika Leskovca.

Uprkos ranijim najavama, kako stvari stoje, građani Leskovca ipak će još morati da sačekaju na teren za jedan od najstarijih sportova.

Ceo prilog novinarke Miljane Đorđević možete pogledati ovde:

Komentari

Svi komentari (0)