Nikola Kovačević o proterivanju migranata u Bugarsku

Emisije 21. jan. 202121:39
Podeli:
Foto: NOVA S

Nikola Kovačević iz Inicijative A11 bio je gost večerašnje emisije "Među nama" koja se emituje na televiziji Nova S, a sa novinarkom i voditeljkom Radom Đurić razgovarao je o proterivanju migranata u Bugarsku.

Rada Đurić je na samom početku emisije podsetila da je Ustavni sud Srbije doneo prvu presudu kojom je potvrđeno da su iz Srbije ilegalno proterivani migranti – njih 17, te da su bez ikakve odluke ostavljeni na granici sa Bugarskom u februaru 2017. godine.

Nikola Kovačević, koji je zastupao proterane ljude, rekao je u emisiji „Među nama“ da je reč o jednoj vrlo važnoj, čak istorijskoj odluci koji je doneo naš Ustavni sud.

„Prvi put se desilo da je neko domaće telo Srbije, bilo koje, a bilo ih je više koji su bili u prilici da ovako nešto utvrde, bez ikakve sumnje činjenično utvrdilo da su najverovatnije združene snage vojske i policije, koje su delovale u Srbiji, lišili slobode, nezakonito, i kasnije nezakonito proterali grupu od 25 ljudi u Bugarsku“, rekao je između ostalog Kovačević.

O čemu je još govorio Nikola Kovačević pogledajte u video snimku:

Komentari

Vaš komentar