Nešić i Milić u „Među nama“ o 100 dana Bajdenove vlasti

Emisije 29. apr. 202121:12
Podeli:
Dimitrije Milić, Milan Nešić, emisija Među nama, Medju nama
Foto: Nova S

Novinar "Glasa Amerike" Milan Nešić i Dimitrije Milić iz Novog trećeg puta komentarisali su danas u emisiji "Među nama" šta je postignuto u prvih 100 dana vlasti američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Američki predsednik Džozef Bajden obeležio je 100 dana od stupanja na vlast. Jedan od zacrtanih ciljeva, da se u Americi vakciniše 200 miliona ljudi, uspeo je da ostvari.

Milan Nešić je kazao da je ova tema u Americi jako značajna, čemu svedoči činjenica da je američka javnost obraćanje predsednika Bajdena u Kongresu doživela kao istorijski momenat.

POGLEDAJTE JOŠ:

Po prvi put u američkoj istoriji, uz predsednika stoji žena na funkciji potpredsednice, i to afričko – azijskog porekla. To je, smatra Nešić, samo po sebi istorija.

„Deo javnosti tumači da je Bajden u govoru građanima ponudio nadu, rekao im je da je pomoć na putu. Amerika je mnogo propatila zbog pandemija koronavirusa, a država je bila podeljena u prethodnom periodu“, kaže Nešić.

Bajden je podsetio narod na pakete pomoći koje je država obezbedila, a Nešić kaže da se broj nezaposlenih u Americi smanjuje.

Dimitrije Milić smatra da Bajden treba da bude zadovoljan svojim dosadašnjim učinkom.

„Ova administracija ne želi da bude pompezna i agresivna, već je tiha i dosadna, ali govori o rezultatima, koji su jasno merlljivi. Ono što su obećali sa vakcinacijom, ispunili su“, istakao je Milić.

Još jedna pozitivna stvar je i poništenje Trampovog nasleđa, smatra Milić. Bajden je to učinio čim je ušao u Belu kuću, a njegov pristup teži multilateralizmu.

„Bajden pokušava da borbu između SAD i Kine uokviri kao borbu između toga da li će demokratija ili autokratija dokazati da može biti uspešna u 21. veku“, kaže Milić i zaključuje da je Rusija sada manja pretnja Sjedinjenim Američkim Državama.

Pogledajte prilog iz emisije „Među nama“:

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar