Nedeljković: Dežulović se namestio na penal desničarima

Emisije 14. dec. 202008:53 > 08:59
Podeli:

O tome šta je Boris Dežulović tačno mislio kada je rekao da je Beograd "Dubaji za siromašne a Jagodina za bogate" i zašto je to izazvalo burne reakcije, u emisij "Probudi se" govorili su pisci Dušan Nedeljković i Dejan Tiago Stanković.

Nedeljković kaže da je na Dežulovićeve reči reagovao psovkom je je po njemu to legitiman način izražavanja u nekoj „pojačanoj komunikaciji“.

„Isprovociralo me je to što je Boris Dedžulović pametan momak i što sam znao da je on kao navođeni projektil“, kaže on.

Dodaje da nije siguran da je li Dežulović to uradio ili uredinici „tabloida u kome je objavljeno“.

Povezane vesti:

Na opasku voditeljke da je intervju objavljen u „Nedeljniku“ porokomentarisao je da je to „tabloid za bogate“.

„Ako izvučeš u hedu da je Beograd kasaba koja se davi u blati, onda je trabao da bude precizan i da kaže ‘Beograd je u vreme naprednjaka kasaba’ i onda bi to bilo legitimno mišljenje jednog hrabrog momka, pametnog dečka koga smo svi voleli zbog njegovog aktivizma u vreme ratova“, tvrdi Nedeljković.

Dodaje da „duhovit, pametan čovek ne može takvu glupost da kaže a da nema neke skrivene motive“.

„Po meni je bilo to da se izazove reakcija nas ‘normalih’, a sa druge strane namestio se na penal desničarima. Moja psovka se odnosila na to – znao sam da će krenuti da desničare“, kaže Nedeljković.

Dodaje kako je njemu svejedno koje je Dežulović nacionalnosti i da je on u Beograd uvek dobrodošao.

Na pitanje da li su usledile oštre reakcije zato što je Dežulović „pogodio u centar“ Stanković kaže kako smatra da „sve to ima veze sa tim koliko smo nervozni, koliko smo ljuti, ogorčeni i onda svoj bes kanališemo i gde treba i gde ne treba“.

„Ljudi pročitaju neku vest, mnogo se i ne udube i onda vide – neki Dežulaović je negde nešto rekao loše o Boegradu. E onda uzmi drvlje i kamenje, intresi svoju nervozu i to bi bilo to“,

Smatra da je Dežulović nije zlonameran jer iza njega stoji toliko neokaljana karijera koja pokazuje da je on istinski prijatelj Beograda.

„Ako neko ima pravo da nešto kaže o Beogradu to je on“, smatra Stanković.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar