U većini domova je danas praznična atmosfera, čestitamo svima koji danas proslavljaju krsnu slavu. Danas polovina slavi, a druga polovina odlazi na slavu, tako svakog 19. decembra govorimo. Tako je, pričamo o Svetom Nikoli, jednom od najvoljenijih hrišćanskih svetaca, koga proslavlja većina Srba. Na posnoj trpezi nezaobilazni su specijaliteti od ribe.

Reporterka jutarnjeg programa „Probudi se“ Zlatija Labović otkriva na koji način Kragujevčani vole da je pripremaju za slavu, ali pre toga da li ribarnice i ovoga jutra imaju pune ruke posla i da li su svi koji slave na vreme obezbedili sve namirnice.

Vlasnik ribarnice u Kragujevcu Dragan Ćorić otkriva koju su to najčešće ribu Kragujevčani naručivali i na koji način vole da bude pripremljena za Svetog Nikolu.

Postoji verovanje da Božićnu pšenicu treba posaditi baš na današnji dan – Svetog Nikolu, samo tako će doneti mir i blagostanje u kuću.

Kako da posejete, pojašnjava Danijela Lazović, reporterka jutarnjeg programa „Probudi se“. Ona saznaje šta je sve potrebno i kako se održava ta pšenica.

Prilog pogledajte na početku ove vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO Počeo Božićni post: Riba neznatno poskupela u odnosu na prošlu godinu, jedna vrsta je ipak iznenadila

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar