Mrdalj: Hapšenje Dijane Hrkalović je stezanje obruča oko Stefanovića

Podeli:
Foto: Printscreen NOVA S

Gostujući u emisiji “Probudi se”, politikolog Mladen Mrdalj je rekao da je hapšenje Dijane Hrkalović nastavak obračuna između predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem, oko kog se, kako ističe, sve više steže obruč.

On je rekao da Stefanović ne može da uveri Vučića da je kao bivši predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, koji je prihvatio da mirno ode u penziju. Zbog toga je, kako navodi, hapšenje Dijane Hrkalović, nastavak obračuna.

“Meni se čini da je ona betonski blok koji je bačen u Dunav ili Savu i koji jednim krajem vezan za noge Nebojše Stefanovića. Ovo je nastavak stezanja obruča oko Nebojše Stefanovića. On nije Tomislav Nikolić koji može da uveri Vučića da želi da živi mirno u penziji, bogato i na račun građana Srbije. Između njih ne može nastati nikakvo poverenje i ne mogu jedan drugog da ubede da neće nikada izneti nikakve prljavštine. Sva retorika koju Vučić iznosi, kako ne veruje da je Stefanović bio protiv njega je samo anestezija i nisam siguran da ni ministar odbrane veruje na to”, kaže Mrdalj.

Pročitajte još...

Komentarišući jučerašnje obraćanje predsednika Srbije na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, Mrdalj kaže da je Vučić tu uvek kad je potrebno da održi apsolutnu svemoć.

“To je ta kritična masa od 25 odsto ukupno upisanih glasača u birački spisak i u pitanju su ljudi koji su ubeđeni da je potpuno ispravno sve što on kaže. Ovaj drugi deo ljudi, koji glasaju za njega, nije ni briga. Oni su deo mašinerije SNS i oni rade onako kako im se kaže. Vučić na medijima sa nacionalnom frekvencijom daje zvaničnu i autorizovanu verziju istine i ralnosti, nadajući se da će da održi tu kritičnu masu. Mi svi ostali možemo da budemo apsitentni, možemo da budemo opozicionari, da mislimo da je on klovn ili kriminalac, ali njega to ne dotiče. Njemu je samo važno da namakne 126 poslanika u Skupštini za šta mu je bitno da ima tu kritičnu masu kojoj su isprani mozgovi”, objašnjava Mrdalj.

On smatra da je pitanje trenutka kad će uslediti konačni udar na ministra odbrane.

„Taj udar se priprema ovim glumljenjem da je Vučić objektivan i da pušta institucije da rade svoj posao.

BONUS VIDEO Borović: A šta je sa predmetima Hrkalović, Kokeza i Prisluškivanje?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar