Gostujući u emisiji “Probudi se” na televiziji Nova S, politikolog Mladen Mrdalj je rekao da u Srbiji vlada sultanski sistem u kom predsednik Vučič odlučuje kome treba poslati ‘svilen gajtan’ i politički zadaviti.

Komentarišući jučerašnje obraćanje predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, direktoru EPS-a Miloradu Grčiću, tokom kog mu je poručio da “stabilizuje sistem do Nove godine, a da posle radi nešto drugo”, Mrdalj je rekao da to govori u prilog tezi da u Srbiji na delu sultanizam.

Pročitajte još...

“Predsednik se meša u ono u šta ne bi smeo. On obećava da će neko biti otpušten, premešten na novo mesto… To je još jedan deo sultanskog sistema gde predsednik šalje ‘svilen gajtan’ nekome koga bi trebalo politički zadaviti ili nekoga vraća “iz tamnice” na neku poziciju. Kratko rečeno – to je put u propast ove zemlje”, naglašava Mrdalj.

On je prokomentarisao i novi medij Tviter spejs, navodeći da tamo nema mesta za predstavnike vlasti sve dok ne obezbede opoziciji i svima koji drugačije misle jednak pristup medijima sa nacionalnom frekvencijom.

„Ja sam bio protiv toga da Vladimir Đukanović (poslanik SNS prm.aut.) bude govornik na spejsu. On prvo mora da obezbedi opoziciji RTS, pa onda da dođe na spejs i tu ravnopravno razgovara. Ovako, on čuva RTS, da bi ‘prao mozak’ tih 30 odsto glasača, koji nemaju pojma šta se dešava u državi, a onda će da dođe na teren, gde su ionako svi opoziciono nastrojeni učesnici spejsova, i da tamo kvari raspravu i oduzima vreme. Možda će i da poljulja nekog u nekom ubeđenju, što nije loše, ali otvori ti mogućnost da neko isto to učini nekom tvom glasaču. Ne, oni su zauzeli sve medije sa nacionalnom frekvencijom, a on će sad dođe i da drži slovo na spejsu“, ističe Mrdalj.

Na pitanje koja je razlika između jednih i drugih, ukoliko postoji identičan pristup, gost emisije „Probudi se“ kaže da ona postoji i da je važno ko je prvi započeo takav odnos.

„Naprednjaci su prvi počeli sa tim i prave veću štetu. Nek oni prvi popuste i dokažu da su demokrate, pa nek onda dođu na spejsove. Ako Vučić i njegova banda gaze demokratiju, zašto bi onda bili slobodni da dođu na spejsove i Tviter, koji su među poslednjim linijama odbrane slobodne reči, pa da i tu zauzimaju prostor? Oni nemaju šta da izgube, oni su tu među ljudima koji ionako nisu njihovi glasači. Ako jednog glasača poljuljaju u svom ubeđenju, za njih je to super. S druge strane, svoje čuvaju nemilosredno“, podvlači Mrdalj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar