Prvi septembar samo što nije, a kao da se juče na jedvite jade odlučilo kako da se prethodna školska godina završi. Još uvek se ne zna šta je preduzeto kako bi nova školska godina počela i odvijala se bezbedno.

Zaposleni u školama ističu da najava da će od 1. septembra sve da se odvija uobičajeno, kao i svih prethodnih godina, nije ni ozbiljna ni odgovorna, kao i da je krajnje vreme da se prekine praksa upravljanja putem dopisa i administrativnih mera, koja nastavnike svodi na puke izvršioce, a učenike na pasivne posmatrače.

Kako prosvetari kažu 3. maja zvonilo je za uzbunu, a ovoga jutra se pitamo da li je država na tom času nešto naučila i da li je vreme za popravni davno prošlo.

O ovome u jutarnjem programu „Probudi se“ govorile su Snežana Romandić iz Unije sindikata prosvetnih radnika i Vesna Vojvodić iz Granskog sindikata prosvetnih radnika „Nezavisnost“

Prilog pogledajte na početku ove vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO: Smena koordinatorke tima Društva psihologa Srbije i reagovanja: Čemu trzavice i birokratija tamo gde je sad potreban razum?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar