Slovenačka i srpska vlast pre izbora u obe zemlje međusobno su se pomagale u pronalaženju podataka kojima su htele da okaljaju vodeće političare opozicije, između ostalog to piše slovenački portal necenzurisano.si.

Uživo iz Ljubljane za Dnevnik TV Nova sinoć je govorio Primož Cirman urednik ovog portala. On je govorio o dokumentima do kojih su došli i koji dokazuju ove tvrdnje da su sarađivala dva vrha država Slovenije i Srbije kako bi diskreditovali političke protivnike u domaćim sredinama.

– U novembru 2021. godine slovenački Ured za sprečavanje pranja novca otvorio je istragu protiv dve osobe koje su prve na listi političkih neprijatelja Aleksandra Vučića a to su Dragan Šolak i Dragan Đilas koje verujem vaši gledaoci vrlo dobro znaju. To je bilo odmah posle dve posete direktora ovog ureda Damira Žugelja u Beogradu, ova poseta je bila zvanična. U narednih nekoliko nedelja Ured za sprečavanje pranja novca u Srbiji otvara istragu protiv tadašnjeg već bivšeg direktora „Gen – I“ Roberta Goloba, koji je bio prvi favorit za pobedu na parlamentarnim izborima koji su isto kao i u Srbiji u Sloveniji bili u aprilu 2022. godine – kaže Cirman i dodaje da je to bilo vreme vrlo intenzivnih kontakata između slovenačke i srpske strane.

– Znam da su Janez Janša i Aleksandar Vučić politički saveznici koji su se sredli 1. novembra 2021. godine u Glazgovu, Vučić je bio dva meseca pre toga na Bledu a u stvari jedna najveća moguća indicija da se baš sve ovako dogodilo je da su podaci koje su pribavljivale srpske finansijske službe u stvari bili puštani tri dana pre izbora u Sloveniji na mediju koji je u vlasništvu oligarha iz kruga Viktora Orbana, to je bio tadašnji provladin mediji „Planet TV“. To samo pokazuje na jednu jaku poveznicu između svih tih akcija – zaključije Cirman.

Celo gostovanje Cirmana u Dnevniku na TV Nova pogledajte na početku ove vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO: Srbija najlošije ocenjena po medijskim slobodama na Zapadnom Balkanu

Komentari

Svi komentari (0)