Goran Ješić Foto: Nova S

Goran Ješić, predsednik Odbora za poljoprivredu Demokratske stranke u večerašnjoj emisiji "Među nama" na TV Nova S govorio je o robnim rezervama, proneveravama koje se tu dešavaju, a dotakao se problema sa NIS-om i zabranom izvoza brašna.

Kada je reč o tome koje je najbolje rešenje za NIS, on kaže da nije ekspert, ali nam ovaj problem „visi iznad glave“.

Prema njegovim rečima problem su sankcije, što je političko pitanje, te da je Aleksandar Vučić do sada vodio pro-rusku kampanju, što se vidi i iz njegovog obraćanja na kom je pričao o zalihama koje Srbija ima.

„Mislim da je on imao usaglašen tekst sa Evropskom komisijom koji je trebalo da pročita, što nije radio prvi put, ali je imao potrebu da pokazuje slike robnih rezervi, koje su se već sutra pokazale kao netačne“, kaže Ješić, naglašavajući da je već tada, slušajući Vučića, bio siguran da u skladištima nema ničega.

Prema njegovim rečima, Robne rezerve su koruptivna organizacija koja nije reformisana i to traje godinama, a Vučić zna da sve što one imaju postoji samo na papiru.

On je objasnio i da proizvodi koji postoje u Robnim rezervama ne smeju da se prodaju, što je krivično delo, ali postoje dogovori da se ne vrši odgovarajuća kontrola, a pronevere u robnim rezervama su stalne.

„Ne možete uhapsiti samo skladištara, on to nije uradio sam, već sve zaposlene, uključujući i čistačicu, kao i ministra trgovine, koji daje saglasnost za takve stvari“, kaže Ješić.

On se osvrnuo na zabranu izvoza brašna, koja je dovela do toga da mlinari prestaju sa proizvodnjom usled prevelikih rezervi, a stava je da ovo loša odluka.

BONUS VIDEO Zabrana izvoza – dobar potez ili katastrofa po Srbiju?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)