Jelena Zorić, gost, emsija Pregled dana Newsmax Adria
Jelena Zorić Foto: Newsmax Adria

Novinarka Insajdera Jelena Zorić navodi da je vlasnik "Jovanjice" Predrag Koluvija prvi put pominje načelnika beogradskog centra Bezbednosno informativne agencije (BIA) Mirka Škera u intervjuu u pozitivnom smislu , a da ga ranije do sada tokom iznošenja odbrane nije spominjao.

Zorić navodi da tužilaštvo, a ni policija do sada nisu pozvali Škera ni kao svedoka, a da ga Koluvija sada prvi put spominje.

„Ostaje pitanje zašto to ranije nije spomenuo, zanimljivo je i da Škera spominje i opozicija, tako Miroslav Aleksić optužuje odnosno pita da li je Škero bio glavni logističar za prsten zaštite oko Koluvije ali i poijedini mediji koji su tvrdili da su Koluvija i Škero imali zajedničke susrete“, navodi Zorić u „Pregledu dana“.

U osvrtu na Koluvijin intervju, Zorić kaže da se od njegove odbrane koju je izneo pred sudom razlikuje i to što nije spomenuo momenat da je njegov vozač u trenutku hapšenja Miloš Tofilović u februaru ove godine uhapšen i od naše, ali i bugarske policije i američke DEA kao pripadnik, kako navodi, organizovane kriminalne grupe koja diluje heroin.

„Mene interesuje kako Koluvija objašnjava kako su pripadnici bezbednosnih sektora ili šta su tražili na plantaži u Jovanjici“, navodi Zorić.

Kako navodi novinarka Insajdera, iako Koluvija govoroi o Jovanjici 2 tokom intervjua, on ne objašnjava kako se u okviru optužnice nalazi video-snimak sa jedne od naplatnih rampi gde je, kako priča Zorić, Koluvija u automobilu, a pripadnici njegove grupe kada prelaze naplatnu rampu, parkiraju se sa strane i menjaju registarskih oznake i na njih stavljaju, kako ističe, oznake Uprave kriminalističke policije koje su „nestale pre nekoliko godina pod neobjašnjenim okolnostima iz Ministarstva unutrašnjih poslova“.

Upitana o tome što srpske vlasti brane Koluviju, Zorić kaže da Koluvija kao optuženi po zakonu ima pravo i da laže ako je to korisno za njegovu odbranu.

„Predstavnici vlasti su toga svesni i znaju da mu zakon to dozvoljava on čak može da laže i u medijskom prostoru, ne samo u sudnici. On je imao pravo na ovaj intervju. Međutim, predstavnici vlasti to znaju i pokazali su da poznaju zakon kada su rekli nedavno za Marka Miljkovića i Veljka Belivuka da okrivljeni, odnosno optuženi imaju pravo i da lažu i da je nejsanso zašto se tolika vera u javnosti poklanja njima i zapravo bili su u pravu“, rekla je Zorić i dodala:

„Kao što su sada u nekoj nejasnoj situaciji zašto se tolika vera poklanja Koluviji i zašto je njegov advokat učestvovao u emisiji u ulozi voditelja, to će reći njegove kolege advokati da li je on postupio po kodeksima i da li je prekršio etiku.“

Zorić kaže i da je zapazila jedna detalj tokom Koluvijinog intervjua koji joj je ostao nejasan, a to je on u jednom momentu pokazao značku jedne sindikalne orgnaizacije IPA i da je naveo da je to pokazao policajcima i da je to dokaz.

„Vidite to je IPA nije nikakva falsifikovana službena i meni su vratili kada sam izašao iz pritvora. To da je dokazni materijal ne bi bilo vraćeno, jer dokazni materijal se nalazi u sudskom depou sa dokaznim materijalom i prema optužnici je reč o sasvim drugoj falsifikovanoj službenoj legitimaciji i ne znam zašto Vladimir Đukanović nije to napomenuo svom klijentu“, kaže Zorić.

Pogledajte celo gostovanje Jelene Zorić u „Pregledu dana“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)