Jagodina: Seksualno zlostavljanje kao praksa?

Emisije 13. apr. 202119:30
Podeli:
Medju nama
Foto:Nova S

Decenije prođoše, Jagodina nikad. Tačnije, Dragan Marković Palma. Mnogo je vode akva parkom proteklo, a lider Jedinstvene Srbije je i dalje na vlasti na lokalu, i to već 17 godina. I dok nas gotovo sve vesti koje stižu iz ovog grada ili nasmeju ili zaprepaste, poslednja je posebno zgrozila javnost. O tome šta se navodno dešava u Jagodini govorila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, gostujući u Utisku nedelje.

„Ono što sam odlazeći iz Jagodine čula, iz tog grada mraka, sile i tame, jeste da gotovo svaka žena koja želi da se zaposli u javnom sektoru, ili je već zaposlena preko veze, dobija obavezno telefon za druženje, pa nakon tog druženje verovatno ako se dobro druži može i da se zaposli, da postoje tačno jedinice stambene, objekti, zgrade, koji tome služe…“, rekla je potpredsednica SSP-a Marinika Tepić.

Medju nama
Marinika Tepić Foto:Nova S

A šta kažu Jagodinci? Jesu li čuli za potencijalni mobing i seksualno uznemiravanje?

„Pričaju, ali nisam siguran koliko je to bitno“, „Ne mogu da ti pričam ja sam žena u godinama, ne interesuje me, ali u pravu je što sam pročitala“, „Stvano ne znam da li se dešava. Ja nisam korisnik toga, ja sam stariji čovek. A inače sam pročitao na portalu Nova S. Ne znam. Ne mogu da tvrdim ni da ima, ni da nema. Sigurno ima u današnje vreme sve je bizarno tako da je i to moguće“,  „Nisam ništa čula, muka mi je od svega idem..“, rekli su neki od anketiranih građana Jagodine.

U odboru SSP-a u Jagodini kažu da je ovaj grad postao grad straha i policije.

Medju nama
Katarina Jokić Foto:Nova S

„Biti građanin Jagodine izgleda jako teško! Biti opozicioni predstavnik je takođe teško. Standard u Jagodini je veoma nizak, o tome je koleginica pre par dana imala i istraživanje. U njemu se kaže da Jagodina ima čak 12 hiljada dinara nižu prosečnu zaradu od prosečne zarade u Srbiji. Tu smo navele kroz to istraživanje i druge, čak manje gradove u odnosu na Jagodinu. Što se tiče standarda, to uopšte nije ekonomski tigar, već je jedna mala maca“, kaže Katarina Jokić, predsednica Gradskog odbora SSP u Jagodini.

Za to vreme, na putu za egipatsku pustinju, gde se palme najbolje primaju, dešava se ovo. Uz pratnju Markovićevog kompanjona, pevača Đanija.

Palma, Egipat pevanje i sviranje u avionu…

I dok Palma u Egiptu njiše grane, našao je vremena da odgovori na naša pitanja, pa poručuje da laži, kako je rekao, Đilasove konkubine jesu najveća glupost koju je ikada čuo, te da ne želi da gubi vreme i da joj daje na važnosti. Biće tužena i moraće sve da objasni na sudu, poručuje Dragan Marković.

Ceo prilog u emisiji „Među nama“ TV Nova S novinara Marka Novičića  možete pogledati ovde:

Komentari

Vaš komentar