Izbori u Herceg Novom: Optužbe u vladajućoj koaliciji

Emisije 09. maj. 202108:17 > 12:36
Podeli:
Foto: Printscreen; Milica Delibašić

U Herceg Novom danas se održavaju lokalni izbori, a novinarka Nove M Milica Delibašić rekla je u jutarnjem programu "Probudi se" da je atmosfera mirnija u odnosu na onu koja je pratila izbore u Nikšiću, kao i da je manja zainteresovanost regiona. Kako je navela, to možda ima veze sa tim što kampanja nije išla protiv DPS, već između konstituenata vlasti.

„Do sada su vlast ovde činile demokrate, DF, Novska lista, SNP, SDP i URA. Kampanja se uglavnom zasnivala na međusobnim optužbama demokrata i DF“, rekla je Delibašić.

Velika prašina se digla oko toga što je u birački spisak upisano više od 2.500 birača koji imaju prebivalište u drugoj zemlji.

„To je više od 10 odsto biračkog tela ove opštine. IZ DPS su apelovali da se te osobe izbrišu iz biračkog spisak, ali one nisu izbrisane. IZ MUP-a je najavljeno da će pokrenuti postupak oduzimanja državljanstva, ali nije precizirano da li će se to dogoditi do Herceg Novog“, navela je novinarka TV Nova M.

Ona je rekla da se može desiti da se odnosi iz kampanje reflektuju na odnose državnom nivou, a pre svega između demokrata i DF u drugim gradovima.

„Svakako, važno je i koliko će DPS osvojiti glasova, da li sačuvati rejting sa parlamentarnih izbora“, navela je Delibašić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar