Ivan Lalić: Onaj momak što je izvukao kablove RTS – takvi nam trebaju

Emisije 06. dec. 202112:18 > 12:47
Podeli:

Dramaturg Ivan Lalić gostovao je u emisiji "Probudi se" na TV Nova S, gde je komentarisao aktuelne teme protesta širom Srbije, podršku koju je borbi uputio najbolji svetski teniser Novak Đoković, ali i značaj medija na situaciju u Srbiji.

„Novak svojim ponašanjem afirmiše zdrav način života koji korespondira sa postulatima za koje se sada borimo. Bez toga nema budućnosti“, rekao je Lalić u emisiji „Probudi se“.

Ubrzo nakon Đokovićeve podrške protestima, usledili su napadi na njega. Lalić smatra da je pominjanje Novaka Đokovića u negativnom kontekstu iznenađujuće, ali ujedno i znak slabosti.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Živimo vreme spinovanja i PR politike, gde su mediji način obračuna. Malo je iznenađenje što su ovako udarili na Novaka, kako mogu nekog besprekornog da tako ocrne i problematizuju, ali to se sve vrati. Mislim da je to znak ozbiljne slabosti ljudi koji su to uradili“.

Protesti su prethodnog vikenda održani u 53 gradova, najmasovniji su bili u većim gradovima. Ipak, situacija je drastično drugačija za stanovnike manjih mesta.

„U provinciji je mnogo teže, to mora da bude jasno ljudima iz Beograda i Novog Sada. Postoje zarobljene palanke, gde uvek ima jedan šerif koji sve kontroliše“, ispričao je Lalić.

Kada je reč o pokušaju hapšenja reditelja Gorana Markovića nakon subotnjih protesta, Lalić kaže da je sa kolegom bio sve vreme na protestu.

„Goran se ne plaši i to je ono što je najbitnije. Mi smo građani i hoćemo da isteramo Rio Tinto“.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Vlast se, sa druge strane, bavi samo kritičnom masom.

„To je potpuno normalno obzirom na to da se izbori bliže. Ali, snaga građana mora da postane relevantna. Mediji su takođe jako bitni, jer moramo ohrabriti građane“.

Govoreći o značaju medija, posebno je istakao RTS, gde, kako kaže, mora da se progovori.

„Onaj mali što je izvukao tamo kabal, takvi nam trebaju, a političari neka idu gde hoće“, kaže Marković.

BONUS VIDEO Italijanska televizija Rai 3 o protestima u srbiji

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar