Indija u korona paklu: Brojke nezaustavljivo skaču

Emisije 30. apr. 202108:11 > 11:16
Podeli:
Pavić, foto printscreen NOVA S

Indija u korona agoniji. Stravnične slike dolaze nam iz te zemlje što je u mnogme zabrinulo ceo svet. O tome kakva je situacija u toj zemlji, na koji način se bore sa krizom i stiže li pomoć iz drugih zemalja, za emisiju “Probudi se” govori Siniša Pavić iz Ambasade Srbije u Nju Delhiju.

Pavić je na početku razgovora istakao da već devet dana broj obolelih nezaustavljivo raste u Indiji, te da je to tokom jučerašnjeg dana novozaraženih bilo gotovo 400 hiljada.

Pročitajte još...

“Padaju različiti rekordi, ako to možemo da kažemo. Pre nekoliko dana je ukupan broj zaraženih prešao tri miliona po jednoj dinamici koja je nezabeležena za sve vreme pandemije. S druge strane, broj novoutvrđenih slučajeva nezaustavljivo ide prema onim projekcijama koje su se ranije izgledale pesimistično. U drugoj nedelji maja taj broj bi mogao da dostigne i pola miliona zaraženih na dnevnom nivou”, ističe on i dodaje da se sve ovo dešava u zemlji koja je na početku bila pionir kad je u pitanju borba protiv koronavirusa.

“Indija je među prvima proizvela vakcinu i tempo vakcinacije je neverovatan. Juče je broj vakcinisanih prešao 150 miliona i to su mere i potezi koji su zavisili od indijske strane. Ono što se dešava u poslednjem periodu je nešto što bi moglo da promeni ukupne brojke i globalne bilanse”, navodi on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar