Foto:Nova S

Goran Miletić, jedan od organizatora Evroprajda, rekao je večeras da je šetnja na Evroprajdu u subotu trebalo da ide do "Madere" pa da se onda skrene u park, ali da "to neko nije ispoštovao", te je šetnja skrenula već kod crkve Svetog Marka.

„Dogovor je bio da se ide do ‘Madere’, kome je palo na pamet da se to ne ispoštuje, to zaista ne znam. Nekom je palo na pamet da se skrene mnogo ranije kod crkve, pritom znate da se neki ljudi osećaju povređeni zbog religijskih osećenja“, rekao je Miletić u emisiji „Među nama“ na TV Nova S.

Šetnja je zatim skrenula ka spomeniku Milici Rakić, koja je poginula tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

„Nakon crkve se onda skrenulo, to sam čuo od nekih desnih elemenata u društvu da je to namerno, pored spomenika Milici Rakić da bi se ambasadorima zemalja Zapada pokazalo nešto, što prema nama nije u redu, i da nas uvlače u te stvari“, rekao je Miletić.

Miletić je naveo kako sve vreme nije postojao „nikakav dil“ sa vlastima.

„Mi smo sve vreme imali komunikaciju sa predstavnicima vlasti i neki su tu učitavali neki ‘dil’. Nije postojao nikakav dil i od prvog razgovora do poslednjeg, pozicija vlasti je bila ‘ne možete da se okupite, a kamoli da šetate’, dok je naša pozicija bila da bez šetnje nema Prajda i sada pokušavate da nađete neki dogovor“, rekao je on.

Profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu i predsednik Naprednog kluba Čedomir Antić rekao je da su dešavanjima oko Evroprajda „stavljene pod znak pitanja naše institucije“.

„Nije dobro da se pitanje da neko izrazi svoju seksualnost vezuje za interese američkog ambasadora“, rekao je Antić.

On je naveo i „kako je loše što američki ambasador u Srbiji nastupa kao prokonzul“.

BONUS VIDEO – 24 Minuta: EuroPride, gradom (ne)će šetati

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Komentari

Svi komentari (0)