Gordana Čomić i Marko Mihajlović: (Ne) ustavna zajednica

Emisije 04. maj. 202121:53
Podeli:
Medju nama
Marko Mihajlović i Gordana Čomić Foto:Nova S

Gordana Čomić ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Marko Mihajlović iz Beograd prajda, bili su gosti večerašnje emisije "Među nama" koja se emituje na televiziji Nova S, a govorili su o usvajanju Zakona o istopolnim zajednicama, koji bi mogao i prema najavama do juna, da uđe u skupštinsku proceduru, a sada je pod znakom pitanja, s obzirom na to da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da "bi bilo protivustavno da ga on potpiše".

Na pitanje Maje Nikolić, da li ju je iznenadila pomenuta izjava predsednika Srbije, Gordana Čomić je rekla:

„Ne, i to može da iznenadi samo nekog ko ne mari, ne razume i ne želi da uči o tome šta je vladavina prava. Ja bih volela da predsednik Srbije bude u dilemi koju će rešiti na ustavan način oko potpisivanja ukaza jer bi to značilo da je Skupština Republike Srbije donela Zakon o istopolnim zajednicama“, kazala je između ostalog Čomić i dodala da je Aleksandar Vučić tada rekao važniju stvar:

„Predsednik je rekao da možda može da se menja Ustav, da bi po njegovom stavu takva zajednica života bila zaista i ustavna“.

Marko Mihajlović iz Beograd prajda rekao je da veruje u Srbiju kao državu, te da se nada da će poslanici u skupštini, i pre svega Vlada, usvojiti Zakon o istopolnim zajednicama.

O čemu su još govorili gosti emisije „Među nama“ pogledajte u video prilogu:

Komentari

Vaš komentar