Goran Miletić o izboru Poverenice i sahrani patrijarha

Emisije 23. nov. 202019:55
Podeli:
Goran Miletić Foto:Nova S

Aktivista nevladine organizacije "Civil rights defenders" Goran Miletić bio je gost emisije "Među nama". Sa novinarskom Radom Đurić razgovarao je o izboru Poverenice za ljudska prava i sahrani patrijarha.

Miletić je imao primedbu na način na koji je izabrana nova Poverenica za ljudska prava i dodao da to nije prvi put da se na sličan način postupa.

„Nije prvi put da se ovako radi. Prošli put kada je gospođa Ranković izabrana, potpredsednik odbora Janko Veselinović, podneo je ostavku zbog načina na koji se biralo. On je tada dobio pet minuta pre sednice sms poruku da dođe na sednicu. Nije imao mogućnost da pročita biografiju. Ovoga puta nije bilo pet minuta, već je sednica zakazana u petak za ponedeljak. Nije pisalo ko je kandidatkinja, već je bilo navedeno samo da će se ona predstaviti, ili on, pošto nismo ni to znali. Javnost nije ništa znala“, kazao je Miletić i napomenuo da je sve ovo moglo ranije da se uradi.

On je dodao da nije jasno zašto vlast nije ranije predložila kandidatkinju za ravnopravnost, s obzirom da je bila u pitanju ista osoba.

„Bilo je potpuno jasno, mediji su izveštavali o tome, apsolutno nije nešto što se slučajno desilo. Kada se desilo, rečeno je da nemamo Poverenicu za ravnopravnost građana, a sada se to sve dešava preko noći“, nastavio je Miletić.

Upitan kako komentariše ambijent za vikend, kada je bila sahrana patrijarhu Irineju, Miletić je bio jasan:

„Bio je jedan zanimljiv tvit u kojem piše da možete biti vernik i da sačuvate zdrav razum. Korona je visokozarazna bolest, onakvo ponašanje je bilo neprikladno. Ono što jeste vezano za diskriminaciju, videli smo nepoštovanje mera ovog vikenda, a sve može da bukne ponovo. Sa druge strane ljudi koji su umrli od HIV-a, oni se sahranjuju u crnim vrećama. Imamo različit tretman i to je nešto što treba da nas zabrine“, rekao je Miletić.

O čemu je još pričao Goran Miletić pogledajte u video prilogu:

 

 

 

Komentari

Vaš komentar