Vladimir Pajić, Printscreen/Nova S
Vladimir Pajić, Printscreen/Nova S

Tačno godinu dana navršava se od demonstracija u Beogradu protiv vlasti Aleksandra Vučića, a predsednik beogradskog PSG-a, Vladimir Pajić, ističe da će građani pobediti kada budu sankcionisani oni koji su prebijali građani.

Predsednik beogradskog odbora Pokreta slobodnih građana, Vladimira Pajić, rekao je da ni nakon godinu dana od demonstracija protiv vladavine predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, i mera uvedenih zbog koronavirusa nije poznat epilog u slučaju prebijanja građana na tim protestnim skupovima.

„Mislim da su građani tu ponovo izgubili, oni će pobediti kada oni koji su prebijali učesnike tog protesta budu sankcionisani“, rekao je Pajić u emisiji „Probudi se“ na TV Nova S.

On kaže da je gnev, kakav je bio kod građana tih dana demonstracija, utihnuo i da je jedan od razloga toga i epidemija koronavirusa.

Ipak, Pajić ističe da se bes i gnev vide, kako navodi, kada idu i razgovaraju sa građanima po Srbiji i dodaje da taj bes građana nema „pravu artikulaciju“.

„Ja sam mišljenja da je najbolja politička artikulacija aktivni građanin, koji konstantno motri šta njegova država radi“, izjavio je Pajić i dodao:

„Nažalost, došli smo do toga da je toliko problema na dnevnom nivou da aktivizam nije dovoljan.“

Ističe da je neophodno „ukrupnjavanje fronta“.

Pajić je podsetio da je ta politička organizacija nedavno pokrenula incijativu da se zabrnai pokret Levijatan zato što, kako kaže, maltretiraju građane, koji sami sa tom organizacijom ne mogu da se izbore.

Govoreći o situaciji u Beogradu, Pajić ocenjuje da je generalna slika glavnog grada Srbije u jednom lošem stanju, kako u urabnističkom, tako i u saobraćajnom, kao i da je ugrožena, kako kaže, Beogradska tvrđava, ali i Stari savski most.

„Gradske vlasti su kao nasilnik koji prebije zenu, a onda skine čarape i baci u korpu za veš“, rekao je Pajić.

Pogledajte celo gostovanje Pajića u emisiji „Probudi se“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)