Dugalić i Simijonović o seriji „Vreme zla“: Imali smo velika očekivanja

Emisije 25. okt. 202122:16 > 22:45
Podeli:
Medju nama Isidora Simijonovic i Nebojsa Dugalic
Isidora Simijonović i Nebojša Dugalić Foto:Nova S

Uoči premijere prve epizode serije "Vreme zla", večeras u emisiji "Među nama" o svom iskustvu, izazovima i očekivanjima govorili Nebojša Dugalić i Isidora Simijonović.

Dugo najavljivana i očekivana serija „Vreme zla“ po motivima romana Dobrice Ćosića, konačno je dobila premijeru prve epizode.

Isidora je rekla da je taj odnos otac – ćerka bio značajan, kao i da ona lakše razume ulogu ćerke Nađe koju nosi u seriji:

„Ja sam igrala tatinu mezimicu, mislim da smo uživali u tom odnosu koji smo napravili, jer to i jeste jedan od ključih odnosa za moju Nađu, junakinju koju sam ja igrala. Jer sa jedne strane je to odnos iz koga ona crpi neku vrstu sigurnosti, ljubavi i podrške, a sa druge strane je nju tata i malo razmazio, pa je ona malo i svojeglava na momente, tako da je to jedan vrlo važan odnos iz koga sam ja crpela i neko dalje razumevanje njenih postupaka i ponašanja“.

Nebojša Dugalić kaže da je njemu takođe iskustvo odnosa otac – ćerka bilo značajno da uloga bude ispunjena:

„Drago mi je da se videlo sve ono što smo imali na umu. Taj neki očinsko – ćerkinski odnos, i ta neka toplina i slabost na ćerku, i briga za ćerku, slutnja da u tim opasnim i smutnim vremenima i njena sudbina može biti opasna. On je svestan da je on nju razmazio, ali je naprosto nemoćan jer je slab na nju. Ima dosta slojeva tih lepih nijansi i topline, i slabosti, i opasnosti i kako izgleda u stvari neka bliskost, kada nas zatekne vreme koje je strašno. Kako se sve te pojedinačne intime sudare sa tim strašnim svetom i onda nastaju silni lomovi. Trudili smo se da imamo što više tog finog i lepog, intimnog i porodičnog tkiva“.

Ovaj glumački par ističe da je Ćosić svedok tog vremena, ali i ova serija, predstavljajući to vreme, svakako je jedno od svedočanstava koje će ostati važno.

O tome kakvo je iskustvo rada sa mladim kolegama i njihovom iskustvu u radu sa njim kao starijim kolegom Dugalić kaže:

„To je jedno jako lepo iskustvo. Kada se napravi dobar kasting neka čudesna razmena oplemeni neko veće iskustvo, i ta sveža i nova energija se prelije i na to što mi stariji iskusni i prekaljeni smatramo da najbolje znamo. A u glumi to nije tako, već kada i sebe prepoznamo u igri mladih kolega, oni nas podstaknu na to da budemo mladalački sveži. Sa druge strane mladi glumci postanu ozbilljniji od svojih godina.“

Navode da je stalna presija u toku epidemije Covid 19, koja je pratila snimanje serije od samog početka, bila jako teška. U svemu tome, smatraju, čovek nauči da bude zahvalan na onome što uspeva da postigne.

Dugalić na kraju ističe da je serija ono što treba da objasni ta previranja dobra i zla, junaštva i kukavičluka u nama samima kada smo suočeni sa svojim ranjivostima i opasnostima:

„Nama je u ovim podnebljima svaki istorijski period bio vanredan, ali ona prinuđuju čoveka da iz sebe izvuče i najgore i najbolje. Ova drama se bavi time kada se suoče sve ranjvosti, osetljivosti i intime, a opet u vreme tako surovo, neumoljivo surovo. Treba ostati čovek između svih tih raspona i krajnosti, i to je prava ljudska drama, mnogo toga uđe u igru tog očuvanja čovečnosti i očuvanja vere,“ zaključuje.

 

Ceo razgovor sa glumcima serije „Vreme zla“ pogledajte u videu ispod:

 

 

Komentari

Vaš komentar