Podeli
Surčin printscreen NOVAS

Veliki ekološki problem opštine Surčin su divlje deponije koje svakodnevno niču, jer nesavesni građani, ali i kompanije iz susednih opština, bacaju otpad gde god stignu. Tako širom ove opštine ima više od dvadeset divljih deponija koje su kao tempirane ekološke bombe.

Pročitajte još...

Član surčinskog opštinskog veća Predrag Baroš rekao je u emisiji “Probudi se” da deponije stvaraju brojne ekološke probleme, ali da je i bezbednost avio saobraćaja ugrožena, imajući u vidu da se dopnija nalazi u blizini aerodroma, a da je svakodnevno nadleću ptice.

Foto printscreen NOVAS

“ZOO higijena je odnela nedavno jednu tonu pilećih nogica sa deponije, a trenutno komunalna inspekcija i policija pokušavaju da utvrde ko ovako zagađuje našu okolinu. Pored ovakve vrste otpada, ovde i firme sa teritorije Vojvodine bacaju višak građevinskog materijala. Najveći broj kazni ide ka građevinskim firmama iz tog dela Srbije, zato što su kazne na teritoriji Vojvodine pet puta veće nego u Beogradu. Predsednik opštine Surčin razmatra i da se kazne na našoj teritoriji drastično dignu. Takođe apelujemo na nesavesne građane da prekinu sa bacanjem smeća, jer se sedam kilometara odavde nalazi i vodoizvorište”, naglasio je on.

Foto printscreen NOVAS

Baroš je rekao da građani uvek mogu da pozovu komunalno preduzeće JP “Surčin”, koje svake nedelje odnosi kabasto smeće i da te usluge ne koštaju.

“JP ‘Surčin’ je u obavezi da reaguje. Do prošle godine, pre kovida, nismo imali problema sa deponijama. Šta se desilo, zaista ne znamo. Nadamo se da ćemo uskoro otkriti, jer i policija i inspekcije su uključene u rešavanje ovog problema”, kaže on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar