Država protiv sportske mafije i šta je sa Kokezom

Emisije 12. maj. 202120:14
Podeli:
Foto: Nova S

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće se boriti protiv mafije u fudbalu, jer bi onda morao da se bori protiv sebe - smatraju Vladimir Vuletić i Milojko Pantić.

Oni su, govoreći za televiziju Nova S, prokomentarisali i situaciju u Fudbalskom savezu Srbije, a saglasni su u oceni da bi predsednikovi ljudi bili na udaru Vučića, kada bi hteo da se obračuna s mafijom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Meni to liči na onu priču ‘držte lopova’. Kad lopov ukrade novčanik pa viče pokazujući na nekog drugog, dakle čovek koji je državi pokrao sve, sve institucije, sve do fudbala, sada najnovija priča je uhapsićemo mafiju fudbalsku. Pa ko je postavio sve te ljude nego čovek koji se za sve pita“, rekao je Pantić.

Vuletić opisuje Vučića kao „generatora mafije u srpskom fudbalu“. Pripisuje mu krivicu za stanje u kom se nalaze večiti rivali danas.

„On bi morao da se bori protiv samoga sebe. Generator mafije u srpskom fubalu, generator okupiranog Partizana, ovakve Crvene zvezde, sve je to samo jedan čovek. I taj jedan čovek je neko ko preuzima takve prerogative vlasti koji podrazumevaju da on šutira i penale“, kaže Vuletić.

Kada je reč o Fudbalskom savezu, iz njega je otišao Slaviša Kokeza, koji je od 2016. bio predsednik, iako za to mesto nije imao nikakve profesionalne preporuke.

„FSS je dugo vremena bio ništa drugo do servis jednog čoveka koji je opet slušao samo jednog drugog čoveka. Kokeza nije imao ni jedan kvalitet za tu funkciju, osim čalme na jednoj konferenciji za štampu, nakon jednog događaja, kom su svedočili Toma i Vučić“, istakao je Vuletić.

Pantić sumira priču tvrdnjom da za fudbalska nepočinstva u Srbiji neće niko odgovarati i uporedio je to sa slučajem Veljka Belivuka.

„Nema šanse, pa to je ista priča kao sa Veljom Nevoljom. I to je čovek iz fudbala. Šta su sve govorili i šta se sve pokazalo šta je sve taj Velja radio na stadionu Partizana, prošla su dva tri meseca, oni još ni optužnicu nisu podneli“, priča Pantić, dok Vuletić zaključuje da promena neće ni biti dok se ne promeni vladajući režim.

„Nema poboljšanja u srpskom fudbalu bez smene ovog režima. Ovo je kancerogeni režim, a jedna od najtežih metastaza nalazi se na telu srpskog fubala“, rekao je Vuletić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar