Foto: Nova S

Današnji gost emisije "Među nama" bio je Đorđe Joksimović, čovek čija je priča inspirisala reditelja Srdana Golubovića da napravi film "Otac". Đorđe je sa voditeljkom Radom Đurić pričao o svojoj borbi za decu, kao i putu na relaciji Kragujevac-Beograd, koji je čak 4 puta prepešačio kako bi pokazao volju i želju da vrati svoju decu.

PROČITAJTE JOŠ

Voditeljka ga je za početak pitala kakvo je sada stanje što se tiče njegovog slučaja – da li je bolje nego što je bilo, ili se ništa nije promenilo.

„Nijedno od datih obećanja nije ispoštovano. Deca mi i dalje nisu vraćena, a pre nisam ni mogao da ih viđam. Ponovo su mi obećavali da će se regulisati to sve, i od toga ništa nije bilo. Danas je bolja situacija nego što je bila ranije. Decu viđam svake druge subote i svake druge srede. Sud je doneo odluku da mogu da viđam decu, ali oni to u početku nisu ispoštovali“, objašnjava Đorđe, nadovezujući se na trenutak kada su mu oduzeli decu.

Foto: Nova S

„Meni su deca oduzeta 17. marta 2015. godine zbog bolesti supruge, sa čim ja nisam imao nikakve veze. Radio sam sve vreme dok se to dešavalo. Žena je sada na lečenju, a ja imam stalni posao, kuću i sve uslove da vratim decu.“

Celu njegovu priču pogledajte u videu ispod.