Đenić: Agencije najviše imale problema oko dobijanja licenci

Emisije 11. jun. 202108:44
Podeli:
Printscreen Nova S

Pomoćnica ministarke turizma u sektoru turističke inspekcije Dunja Đenić rekla je da vlasnici ugostiteljskih objekata sami formiraju svoje cene, te da to ne podleže kontroli države.

„Ono što kontroliše inspekcija jeste upravo poštovanje propisa i zakona, tj ono što obezbeđuje sigurnost naših korisnika. Bitno je da se ugostitelji pridržavaju cena koje su istakli, a inspekcija proverava da li se ugostitelji pridržavaju samih cenovnika”, rekla je Đenić.

Pomoćnica u Ministarstvu turizma istakla je da je prirodno da je pandemija koronavirusa uticala na sektor turizma i ugostiteljstva, te naglašava da se inspekcija u poslednje vreme bavila najviše poštovanjem mera u borbi protiv virusa.

„Moram da kažem da su se mere poštovale. Turistička inspekcija nije nadležna za preduzimanje kaznenih mera u tom smislu, ali sanitarna i komunalna jesu. Moram da kažem da je ugostiteljima bio cilj da se pridržavaju mera kako bi se što pre vratili na svoj posao. Zbog toga, oni su se trudili da poštuju mere, odnosno zakone”, kazala je.

Istakla je da su se i turističke agencije suočile sa brojnim problemima.

“Kontrolisali smo prodaju ugovornih aranžmana, te sprovođenje zamenskih putovanja. Agencije su se najviše suočavale sa problemom da dobiju licence za putovanja, pa samim tim turistička agencija kontroliše to. Broj organizatora se smanjuje, sada ih ima oko 120. Sve agencije koje su registrovane mogu se naći u APR, te savetujem građanima da pre nego što potpišu ugovor da provere u ovom registru da li agencija ima licencu, te da li je ona važeća”, rekla je Đenić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar