Ko zatrpava smeće u kumodraški potok, već mesecima pitaju stanari koji su blizu potoka, gradske i opštinske inspekcije, jer će sa prvom kišom njihovi stanovi biti potopljeni.

Ispod deponije, kraj naselja Stepa Stepanović, koja se godinama zasipa tako da se njena površina povećala za nekoliko metara, nalazi se potok koji prvom kišom može biti zatrpan.

„Svakodnevno kamioni bacaju smeće na deponiju i verovatno će od ovih kiša ta zemlja da padne i zatrpa potok, stvoriće se jezero i ulica će biti blokirana. Verovatno će ta voda da se izlije u nekom trenutku i teći će opet Ulicom Braće Jerković kao što je tekla 2014. godine. Mi zaista ne znamo šta da radimo, bojimo se šta će biti“, upozorava meštanin, Branko Popović.

Podseća da se te 2014. godine problem rešio sam, mašine su prešle sa druge strane i zatvorile su potok, stvorilo se jezero, voda je odnela blato i sve je otišlo u Ulicu Braće Jerković.

„Oni zatrpavaju deponiju, uporno dižu nivo i bojim se da će doći do nekog klizišta i da će se potok pomeriti prema našim kućama i da ćemo sutra biti u situaciji da bukvalno ne možemo da prođemo“ kaže Branko.

Ceo prilog možete da pogledate u videu na početku vesti

BONUS VIDEO: Deponija kod tržnog centra Galerija

 

Komentari

Svi komentari (0)