Ćulibrk: Vlast traži naslednika Veljka Belivuka

Emisije 02. sep. 202108:47 > 11:50
Podeli:
Foto: Printscreen NOVA S

Gost emisije “Probudi se”, glavni i odgovorni urednik NIN-a, Milan Ćulibrk, rekao je da je taj nedeljnik godinama pisao o vezama Belivukovog klana sa predstavnicima države i da su ljudi iz državnog vrha pet godina sarađivali i komunicrali sa njegovom grupom. 

Komentarišući tekst koji je objavljen u nedeljeniku NIN, a u kom se govori kako je huliganska grupa Veljka Belivuka prekrajala izbornu volju građana u Vladimirovcima, Ćulibrk je istakao da se ranije sumnjalo kako je vlast koristila navijačke grupe pokojnog Aleksandra Stankovića i Veljka Belivuka.

Pročitajte još...

“Možda je tu i odgovor na pitanje zašto je istraga, koja je pokrenuta protiv Belivuka i ostalih, fokusirana samo na period posle 2019. godine. Zato što je inicijalni zločin napravljen mnogo pre toga”, kaže Ćulibrk i podseća da su NIN, KRIK i drugi mediji, koji su se bavili Belivukom, pet godina pisali o vezama njegove grupe sa vrhom države.   

“Godinama objašnjavamo i govorimo kolika je tu odgovornost Vlade Srbije, njenog generalnog sekratara, Novaka Nedića, pripadnika Žandarmerije, policije, BIA. Svi su oni bili zajedno sa njima zadnjih pet godina i sad odjednom to nije bitno i istraga samo obuhvata samo period od 2019. godine. Ako se taj period preskoči, neće se doći do pravog zaključka”, naglašava Ćulibrk.

On dodaje da vlast već traži naslednika Veljka Belivuka i da sumnja da će hapšenjem njegove grupe ukinuti ranije ustanovljena praksa zastrašivanja glasača na dan izbora.

“Izvesni gospodin, koji je bio osuđen, između ostalog, za ubistvo Brisa Tatona i koji je pre vremena izašao iz zatvora… Po nekim informacijama, on bi trebalo da nasledi vođu te tribine i da preuzme kontrolu na nad njom, a zauzvrat će od države dobiti mogućnost da radi neke druge poslove. Stoga, ne verujem da će se promeniti atmosfera uoči sledećih izbora”, poručuje on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar