Ćulibrk: Kako ja mogu da verujem ministru Vulinu na reč?

Emisije 14. jan. 202200:43
Podeli:
Milan Ćulibrk Foto: Nova S

U emisiji "Među nama" o Vulinovoj špijunaži ruske opozicije, slučaju sa Zoranom Mihajlović, kandidatima za sledeće izbore i pomoći mladima od 100 evra govorio je Milan Ćulibrk, glavni i odgovorni urednik NIN-a.

Upitan da komentariše Vulinovo prisluškivanje i potpuno suprostavljene stavove ruskog opozicionara sa jedne strane i našeg ministra sa druge strane koji ovo sve najodlučnije demantuje,  Ćulibrk se prisetio jednog drugog slučaja sa ministrom Vulinom – presretanja mejlova kolega iz Nedeljnika.

„Zanimljivo je da je čovek tada reagovao na autorski tekst bivšeg ministra odbrane Šutanovca koji je trebalo da izađe u Nedeljniku, ali nije. On je reagovao na tekst koji nije ni izašao i još uvek nije odgovorio na to pitanje. Dakle, ako su mogli da presreću mejlove novinarima u Srbiji, zašto ne bi prisluškivali ruske opozicionare?“, upitao je Ćulibrk.

Prema njemu, rešenje problema suprostavljenih stavova Vulina i ruskog opozicionara trebalo bi da leži u izveštaju tužioca.

PROČITAJTE JOŠ:

"Fali nam izveštaj tužioca koji će da utvrdi da li je to tačno ili nije tačno", kazao je on.

"Vi danas u Srbiji možete da kažete bilo šta i niko ništa više ne proverava. Najteže i najgore optužbe prolaze tek tako. Ima li u ovoj zemlji iko ko se brine i ko vodi računa o poštovanju zakona?", pitao je Ćulibrk.

Ćulibrk se, takođe, pita da li je uopšte moguće verovati Vulinu.

"Kako ja mogu da verujem ministru Vulinu na reč kada je on rekao da je njemu tetka dolazila iz Kanade 19 puta, ili je on ištao tamo, da bi uneo u zemlju 205.000 evra za onaj stan?", još jedno je od pitanja koje je postavio urednik NIN-a.

On podseća na još jedan skandal sa premijerkom Brnabić koja je, takođe, nosila neke transkripte, kako mu se čini, baš ruskom ambasadoru, pa je posle bilo nekog izvinjavanja.

"Nije ovo ni prvi ni poslednji put", kaže urednik, komentarišući tvrdnju Borka Stefanovića da li je ovo samo ilustracija kako se prisluškuje srpska opozicija, sledećim rečima:

"Ako imaju vremena da čitaju ono što će kasnije moći da pročitaju u novinama, smešno je uopšte se pitati da li toga ima. Ja verujem da ima, nažalost. Što je najgore, više se niko i ne obazire na to. To je sad otprilike postalo kao, 'pa šta?'", rekao je Ćulibrk.

Na pitanje da li on danas podrazumeva prisluškivanje, Ćulibrk odgovara: "Da. Naravno".

Cele gostovanje možete pogledati ovde:

Bonus video: Zbijanje redova pred 100e pomoći

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram