Crna Gora sigurna destinacija, turisti iz Srbije najbrojniji

Emisije 18. jul. 202108:14 > 11:35
Podeli:
Printscreen/Nova S

Direktorka marketinga hotelske grupe "Budvanska rivijera" Sanela Kahrović rekla je da je trenutno najviše turista iz Srbije u Crnoj Gori, te da takav podatak ne iznenađuje.

Kahrović je u emisiji „Probudi se“ istakla da su gosti iz Srbije prvi po brojnosti u Crnoj Gori, te da je to bilo za očekivati.

„Gosti iz Srbije su i u nekim mirnijim godinama bili naši gosti. Kada je reč o podacima, od ukupnog broja gostiju koji se nalaza u Crnoj Gori, jedna četvrtina su gosti iz Srbije. Nakon toga ide Bosna i Hercegovina, pa ostale zemlje regiona“, kazala je ona u emisiji „Probudi se“.

Direktorka marketinga hotelske grupe „Budvanska rivijera“ istakla je da njihovi hoteli imaju redovne goste iz Srbije, koji godinana znaju u koji će apartman ili sobu ići.

„Za nas povratnici nisu nešto novo, ali ja se nadam da će povratnici koji su posle dugo godina izabrali Crnu Goru da se pozitivno iznenade s obzirom na to da se iz godine u godine trudimo da poboljšamo ponudu. Nadam se da će se gosti pozitivno iznenaditi jer je Crna Gora u potpunosti promenila svoju ponudu u poslednjih 10 godina“, nastavila je ona.

Kahrović je istakla da se u vremenu pandemije Crna Gora trudila da bude prepoznata kao sigurna destinacija za turiste.

„Kada je reč o oznaci ‘safe travel’, koji se nalazi na našim hotelima, to je globalni sertifikat koji se dodeljuje destinacijama koji su prepoznati kao destinacije koje sprovede sve zdravstvene i higijenske protokole. Dakle postoji protokol o merama koje se primenjuju – nošenje maske, držanje distance… Tu je prisutan čitav niz tačaka kojih moraju da se pridržavaju u hotelima“, rekla je ona.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar