Cenzura spota o Rio Tintu nije uspela, pogledalo ga preko 400.000 ljudi

Emisije 20. nov. 202112:45 > 13:18
Podeli:
Marina Pavlić: Ne odustajemo od reklame na RTS-u
foto: nova s TV

Izvršna direktorka inicijative "Kreni-promeni" Marina Pavlić rekla je da spot o Rio Tintu koji nije želeo da emituje RTS pogledalo preko 400.000 građana, te podvukla da je prezadovoljna energijom građana.

Pavlić je u emisiji „Probudi se“ na Nova S televiziji govorila o sinoćnjem protestu ispred zgrade RTS, gde je povod bio odluka javnog servisa da ne emituje reklamu tog udruženja protiv „Rio Tinta.

„Ja sam prezadovoljna odazivom ljudi i pre svega energijom koja je bila na samom događaju. U samo 12 sati ovu reklamu pogledalo je preko 400.000 ljudi, pa možemo da kažemo da cenzura nije uspela ovog puta. Ovo je čin bunta zbog onoga što se desilo ove nedelje. Simbolično, mi smo reklamu organizovali u 19.25 sati, baš u petak jer smo početkom nedelje dobili odgovor RTS da je tada slobodan termin“, rekla je Pavlić.

„Preko 1.000 građana je doniralo novac da bismo skupili sredstva za ovu reklamu i samo za četiri dana smo uspeli da prikupimo dovoljno sredstava. Ispunili smo sve zakonske odredbe, ali ono što uvek fali u našoj zemlji to je onaj ‘jedan papir'“, kazala je Pavlić.

O čemu je još govorila Marina Pavlić pogledajte u video prilogu: 

Bonus video: Protest ispred RTS-a

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar