Boris Milićević i Branko Rosić Foto:Nova S

Gosti večerašnje emisije "Među nama" bili su Boris Milićević LGBT aktivista i član predsedništva SPS-a i Branko Rosić novinar, a sa novinarkom i voditeljkom Majom Nikolić razgovarali su o skrivenim porukama.

Maja Nikolić počela je razgovor givireći o grupi Idoli i njihovoj pesmi „Retko te viđam s devojkama“ koaj se smatra prvom domaćom pesmom sa gej tematikom, te je, kako je rekla, to bio jedan od povoda da se u večerašnjoj emsiji zagrebe u kontekst drugih EX JU i narodnih pesama sa nekim potencijalno sličnim motivima.

Na temu može li se promena sredine prema LGBT populacijom u stvari postići umetnošću ili pop kultturom, kao i da li je to možda i najbolji način, te šta se u tim pesmama promenilo od tada, a šta se promenilo u stavrnosti neke su od stvari o kojima su govorili Boris Milićević i Branko Rosić.

Naime, insipiracija za ovu temu bio je Milićevićev tvit sa ispraćaja jedog njegovog partijskog kolege, koji mu je rekao da poruči jednu pesmu od muzike,  a on je rekao „da će poručiti najskuplju EX JU gej himnu – Snjeg pade na behar na voće“, rekla je Maja i istakla da mnogi tekst pomenute pesme ne percipiraju tako.

„Mi koji jesmo gej, tekst na osnovu našeg iskustva možemo da razumemo za razliku od nekog ko nema nikakvog iskustva“, rekao je Milićević, pa zapevo stihove pomenute pesme.

Branko Rosić rekao je da zna pesmu, ali da nije nije „proučavao“.

O čemu su još govorili goste emisije „Među nama“ pogledajte u video snimku:

Komentari

Svi komentari (0)