Bogavac: Festival Bitef zona potpuno besplatan za sve

Emisije 15. maj. 202107:49 > 15:46
Podeli:
Foto printscreen NOVA S

“Juče smo počeli festival Bitef zonu i nadamo se najboljem sledećih mesec dana, što se tiče meteoroloških i epidemioloških prilika. Uspeli smo da napravimo festival koji ima šest vikenda, od maja do juna, i u pitanju je pozorišni program koji je potpuno besplatan”, rekla je u emisiji “Probudi se” rediteljka, Jelena Bogavac.

Pročitajte još...

“Verujem da je to herojski čin. U tome su nam pomogla institucionalna pozorišta koja će o svom trošku prikazati svoje predstave na našem festivalu. Mislim da je mnogo dobro što ćemo istovremeno imati priliku da vidimo institucionalna pozorišta i nezavisnu beogradsku scenu koja će takođe nastupiti o svom trošku”, objašnjava ona.

Komentarišući popuštanje epidemioloških mera, Bogavac je navela da nije uvek sigurna koje su mere na snazi, a ko je su ukinute.

“Mere se popuštaju šizofreno, ja nikad ne zna tačno ko je su na snazi. Mislim da je trenutno najvažnijeda se ljuti paze, jer je sve na pojedincu i ličnoj odgovornosti”, smatra gošća televizije Nova S. 

On se osvrnula i na sinoćni medijski nastup predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, rekavši da da uvek ima strah kad se strukture monopola nad silom pomešaju.

“Naravno da ne razumem 70 odsto stvari koje mi se govore. Imam utisak da svaka radikalnija analiza, s moje ili s tuđe strane, samo podgreva paranoju koja nas samo opterećuje, dok se do istine veoma teško dolazi”, poručuje Bogavac.

Komentarišući navode o sukobu između Aleksandra Vučića i Nebojše Stefanovića, Bogavac je rekla da ne zna mnogo o previranjima unutar vladajuće stranke.

„Ja ipak mislim da će doći do nekog pomirenja. Retko kad vidimo da neko zaista podnese odgovornost i biva politički redukovan zbog propusta koji je učinio u svom delovanju“, kaže ona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar