Blagojević: Kurti želi da okrivi Srbiju za sve što se desilo u istoriji

Emisije 19. jul. 202120:47
Podeli:
Foto: Nova S

Kosovski premijer Aljbin Kurti želi da okrivi Srbiju za sve što se u istoriji dešavalo, ocenio je novinar Dragan Blagojević u emisiji "Među nama", nakon današnje runde pregovora Beograda i Prištine u Briselu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine u Briselu je završena, a nakon sastanka predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da su kosovski zvaničnici optužili našu državu za tri genocida, da nisu hteli da prihvate nijedan od tri predloga predstavnika EU, te da nikad nije bio zabrinutiji za budućnost naroda na Kosovu i Metohiji.

Dragan Blagojević ističe da je zastoj u pregovorima stalan, te da trenutno ne vidi način za izlazak iz ove situacije.

„Ljudi iz EU žele da vide ko je Aljbin kurti, kakvu podršku ima i kakvo je njegovo viđenje rešenja situacije. On zasada ništa nije pokazao, osim onoga što stalno ponavlja – da Srbija prvo mora da prizna Kosovo, pa može da se razgovara o ostalim stvarima“.

Kada je reč o tvrdnjama kosovskog premijera da je Srbija kriva za tri genocida, Blagojević smatra da istorijske činjenice ne podržavaju ovo stanovište.

„Govoriti da je isključivo jedna strana žrtva, a druga agresor, to nije istorijska činjenica. Kurti sada na svaki način pokušava da okrivi Srbiju za sve moguće što se desilo u istoriji“.

Nakon današnjih dešavanja, postavlja se pitanje šta je vizija situacije na Balkanu, ocenio je Blagojević.

„Kada sam zadnji put bio u Briselu, stekao sam utisak da je postojalo očekivanje da će Kurti doneti neku novu energiju i bar delimično ukloniti organizovani kriminal, ali to još nismo videli“.

Ako je situacija onakva, kakvom je opisao predsednik Vučić, teško je da će se bilio šta postići, kaže Blagojević i dodaje da je od izuzetne važnosti kako će EU objasniti nepostojanje dijaloga između Beograda i Prištine.

Pogledajte prilog iz emisije „Među nama“:

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar