Biljana Đorđević iz Ne davimo Beograda ocenila je večeras da je svrha jučerašnje konferencije za novinare Aleksandra Vučića bila da zastraši građani da smo u "jednoj strašnoj i bezizlaznoj situaciji".

„Očekivali smo da je to neka istorijska konferencija, ali opet smo dobili situaciju da nam se ne kaže ništa o sadržaju (francusko-nemačkog) dokumenta“, rekla je Đorđević u emisiji „Među nama“ na TV Nova S.

Ona je rekla da je sve jedna „tragikomična i dosta šizofrena situacija“ i za nju iz pozicije narodne poslanice u Skupštini Srbije, jer ne zna mnogo više o tom francusko-nemačkom dokumentu od običnih građana.

„Nismo sigurni da li uopšte možemo da verujemo bilo čemu što je on (Vučić) rekao, jer je on jedini izvor informacija“, dodala je poslanica Zeleno-levog kluba u Skupštini Srbije.

Ona je navela i da je sigurna da je na sastanku „petorke“ (predstavnika EU, SAD, Nemačke, Francuske i Italije) i Vučića bilo nečega što bi mogli da nazovemo pritiscima.

Đorđević je navela i da nemamo mnogo manevarskog prostora u pregovorima dok je Aleksandar Vučić na čelu.

„Da smo ovih deset godina imali demokratske institucije, drugačije bismo i sami bili gledani i drugačije bi ti pritisci izgledali. Pošto (demokratske) institucije sada ne funkcionišu, mnogo je lakše pritiskati autokrate“, rekla je ona i dodala da se za „demokratsku zemlju moramo izboriti sami“.

Foto: Video/Nova.rs

Poslanica Narodne stranke Ivana Palić izjavila je da su poslednji nastupi predsednika Srbije Aleksandra Vučića o Kosovu pokazali da je SNS „nastao da bi se našao neko ko će da prizna“ samoproglašeno Kosovo, i da je u toku završni čin drame koja traje već deset godina.

„Vučiću se ništa ne može verovati jer je lagao punih deset godina. Mislim da je Vučić lično izložen pritiscima i da je on lično ucenjen, jer predstavnicima EU nisu nepoznati kriminal i korupcija u kojima učestvuje i predsednik Srbije“, rekla je Ivana Parlić televiziji Nova S.

„Ako je Srbija izložena pritiscima, onda bi trebalo da znamo koji su to pritisci. Ako je predsednik izložen pritiscima, takođe bi trebalo da znamo koji su to pritisci“, dodala je Ivana Parlić.

Ona je dodala da bi poslanici i javnost morali da budu obavešteni o „pravoj sadržini sporazuma“ o Kosovu o kojem se spekuliše poslednjih dana.

***

BONUS VIDEO – Šta je (sada) maksimum za Beograd na KiM? – gosti Zdravko Ponoš i Slaviša Ristić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare