„Beograd u više kolona, Šapića može da košta ulazak u SNS“

Emisije 13. maj. 202109:08 > 12:15
Podeli:
Printscreen probudi se

Profesor Fakultet političkih nauka u Beogradu Dušan Spasojević istakao je da je opozicija u lošoj poziciji i da se bojkot opoziciji suzio prostor, te da bi bilo preskupo da izbore ponovo bojkotuju. On je izjavio da očekuje da će opozicija u Beogradu biti organizovana u više kolona, te da nije realno da to bude jedna.

„To znači da se izborni uslovi moraju popraviti, ili će oni izgubiti deo kredibiliteta. To je deo taktičke nevolje u kojoj se našla opozicija. Vladajuća struktura će podsticati to naravno, kao i deo opozicije koji je već bio na izborima“, istakao je Spasojević.

Profesor je rekao da izborni uslovi mogu da se promene za jedan dan, ali da nema previše entuzijazma iz vlasti.

„Mislim da mali pomaci mogu da se dese u tom trouglu opozicija, vlast i Evropska unija, te da ta manjak entuzijazma vidimo da sa sve tri strane“, istakao je Spasojević.

On je prokomentarisao ujedinjenje SPAS-a i SNS i rekao da je Šapić već deo vlasti u republici, te da se on ne posmatra kao opozicioni političar.

„Ovo je privlačenje njega u sferu SNS-a. To ne znači da opozicija nema šansu u Beogradu, čak ulazak Šapića u SNS može da ga košta jednog dela novobeogradskih glasača. Sećate se da je na prošlim izborima bilo tenzija između Šapića i SNS, ali sada je jasno da prelazi na drugu stranu što može da ga košta nekakvog rasta i karijere srednjeročno“, nastavio je profesor.

Spasojević je istakao da opozicija u Beogradu ne treba da se „gura“ u jednu kolonu.

„Onda bi trebalo napraviti opoziciju u dve ili tri jasne i homogene kolone. Bilo bi dobro da to vidimo do jeseni, te da svaka kolona ponudi kandidata za gradonačelnika kako bi birači bili upoznati sa kandidatima. Neki veliki predizbori se neće desiti, ali mogu da se ne dese neki mikro izbori, o čemu čemu priča često gospodin Zelenović. To bi moglo da koristi infrastukturi, ali potrebni su resursi za to. Predizbori ne mogu da reše sujete među opozicionim političarima“, kazao je Spasojević.

Komentari

Vaš komentar