Arsenić: Advokati imaju svoj interes, ali građani nemaju pravnu sigurnost

Emisije 03. okt. 202108:40
Podeli:
Foto: Nova S

Nikola Arsenić iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti rekao je da preko 90 odsto građana Srbije ne oseća nikakvu pravnu sigurnost, te da ne mogu da se oslone na pravosuđe.

Arsenić je rekao da protesti mogu mnogo toga da promene, ukoliko se jasno definišu zahtevi i ukoliko oni mogu da se ispune.

„Ukoliko ih ima 20, nisam siguran koliko je realno da se to ispuni, ali ukoliko imate jedan do tri, mislim da protest može da uspe“, rekao je Arsenić.

Komentarišući jučerašnji protest advokata u Beogradu, Arsenić je naglasio da će najvišu štetu iz cele situacije oko sukoba akvokata, banaka i građana upravo pretrpeti građani, ali da mnogi nisu svesni posledica koje ih čekaju.

„Jasno je da advokati imaju svoj interes, njihov interes su sudski troškovi koje mogu da dobiju. U Srbiji se nažalost ne teži nekakvom sistemu inovacija koji bi pre svega pomogao građanima. Bilo koji građanin koji ulazi u sudski spor želi da ima pravnu sigurnost, a ovde ste imali cirkus gde je svaki sud na svoj način tumačio zakon. Verujem da bi preko 90 odsto građana Srbije odgovorilo da nemaju pravnu sigurnost i da ne mogu da se oslone na pravosuđe“, kazao je Arsenić.

Bonus video: Protest ispred kasacionog suda – blokirana Nemanjina

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar