Andrijašević u „Među nama“: Protest advokata predstavlja apel građanima

Emisije 01. okt. 202123:31
Podeli:
Milan Kubat i Andrijašević Miloš I Vladimir Vasić, gost, emisija Među nama, Medju nama Nova S
Foto: Nova S

Advokati Milan Kubat i Andrijašević Miloš, kao i generalni sekretar Udruženja banaka Srbije, Vladimir Vasić bili su gosti emisije "Među nama", a povod njihovog gostovanja jeste novi prostest advokata koji je najavljen za 2. oktobar.

Pročitajte još:

Na samom početku razgovara Andrijašević je rekao da je protest apel svima da se stvori atmosfera u kojoj će se poštovati ustav.

„Dopunjenim stavom Vrhovnog kasacionog suda od 16.09.2021. godine ide se u pravcu diskriminacije građana. Stoga je interes građana, interes države, interes advokata da podrže protest jer je Ustav iznad svih nas. Navedena dopuna može proizvesti ogromne posledice na jednaku zaštitu prava svih nas“, ističe.

S druge strane, Vasić koji je govorio ispred Udruženja bankara Srbije, tvrdi da banke imaju pravo na dodatne naknade.

„Poslednjih nekoliko godina smo davali agrumente da Srbija postaje izolovano ostrvo, nigde u okruženju ne postoji ništa slično. Imamo nekoliko pojedinačnih slučajeva, ali ne ovako masovne slučajeve i to nam je zapravo i jedan od argumenata za ovo da banke zapravo imaju pravo da naplaćaju naknade. Stav iz 2018. godine za nas bankare je potpuno bio jasan, a tamo piše da banka unapred mora da obavesti o dodatnim troškovima“, tvrdi Vasić.

Pogledajte celo gostovanje:

BONUS VIDEO: NewsMaxAdria – UVOD – 01.10.2021

Komentari

Vaš komentar