Aleksić: Vučić da prestane da se žrtvuje za Srbiju

Emisije 11. feb. 202109:27 > 12:27
Podeli:

"Sve što se dešava u ovoj zemlji, dešava se uz njegovo odobrenje i njegovo znanje", tako potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić komentariše sva aktuelna dešavanja u Srbiji i njihovu povezanost sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Na taj način se gost jutarnjeg programa televizije Nova S i "Probudi se" osvrnuo i na navode o poslovnim vezama Vučićevog kuma Nikole Petrovića sa kontroverznim Stankom Subotićem Canetom.

„Je l’ vam treba neki drugačiji dokaz od toga kako on upravlja državom i Vladom. Svi izvršavaju samo njegove naloge, on se meša u sve, od nabavke vakcina do protivgradnikh raketa, do kriminala i svega ostalog“, tako Aleksić odgovara na pitanje odakle mu dokazi o umešanosti Vučića i saznanja o vezama Nikole Petrovića i Stanka Subotića Caneta.

Aleksić podseća da je Subotić bio jedan od sponzora i finansijski pomagao Srpskoj radikalnoj stranci, kako bi ona, kao Srpska napredna stranka, došla na vlast.

„To je radio kako bi na neki način kupio slobodu, koju je i dobio po dolasku Srpske napredne stranke na vlast. On je vrlo blizak njima. Sa druge strane, Nikola Petrović mu je kum – da li jedan od 75, jedan od pet ili jedan. Videli smo mnogo puta kako predsednik Srbije menja teze i spinuje i nikada on nije ni za šta kriv“, ukazuje Aleksić.

Aleksić se osvrnuo na i na aktuelna dešavanja u vezi za hapšenjem kriminalne grupe Velje Nevolje, koja je, kako je istakao, povezana sa vlašću.

„Evo, pominje se i sin predsednika države, koji je viđan i fotografisan u bliskom okruženju Veljka Belivuka, u restoranima, na utakmicama. Verovatno je došlo do nekog sukoba, a Vučić sada brani porodicu“, kaže Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke konstatuje da su Belivuk i njegova ekipa sve radili za državu.

„Oni su bili na liniji da se neko pretuče, da se ne skandira „Vučiču, pederu“, kad je trebalo da se preti i tuče narod, bili su tu, branili Skupštinu, radili su za Srpsku naprednu stranku. Desio se sukob među njima, prilično su se oselii, Velja Nevolja je počeo da naređuje policajcima i da se ne boji bilo kog tužioca i sudije“, kaže Aleksić o Belivukovoj grupi.

On dodaje da se sve što se u Srbiji dešava pod patronatom predsednika Srbije i iz njegove kuhinje. I kao primere navodi i posleove kompanije Milenijum tim, kao i delovanje i hapšenje huligana Velje Nrvolje.

„Molim ga da prestane da se žrvuje ovoliko za Srbiju, jer mi propadamo iz godine u godinu“, poručuje Aleksić.

Jovanjica

Brat predsednika Srbije Anderj Vučić je Aleksića tužio zbog tvrdnji o njegovoj umešanosti u slučaj Jovanjica. I to je bila jedna od tema u Aleksićevom razgovoru sa Nevenom Madžarević.

„Sudija je već, koliko sama ja čuo, iskucao rešenje. Ja očekujem ovih dana i da se pojavi ta presuda. Očekujem da će sudija koji je sve vreme bio pod pritiskom vlasti da prihvati tu tužbu za uvredu časti. On traži 900.000, to bi bio prvi put u istoriji da se toliki iznos prihvati, ali ne bi čudilo da e to dogodi, jer je to montirani proces. „, i podseča da je sudbio svaki dokaz koji je povazivao Andreja Vučića sa slučajem Jovanjica i Predragom Koluvijom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar